BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.470,60
HABER /  GÜNCEL

Çorumda ilanla işçi aranıyor

Karahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karahan, tesiste çalıştıracak işçi bulamayınca belediye hoparlöründen anons yaptırmaya başladı.

Abone ol

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde tekstil fabrikası kuran Karahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karahan, tesiste çalıştıracak işçi bulamayınca belediye hoparlöründen anons yaptırmaya başladı.

Karahan Tekstil ve Dış Ticaret A.Ş.'nin müşterilerinden gelen ‘ucuz mal' talebi üzerine Sungurlu'ya fabrika açtıklarını belirten Karahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karahan, tesiste çalıştıracak işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle müşterilerinin mağazalarında daha ucuz mal koymak için taleplerde bulunduğunu söyleyen Karahan, şöyle dedi:
“Anadolu'da üretim yapın, ucuza mal edin' dediler. İşçilik ve kalite yönünden müşterilerimizle çok sağlam bir diyaloğumuz var. Bu baskılar sonucunda arayış içerisine girdik. Uygun yer bulabilmek için Edirne'den Kars'a birçok şehri gezdik, inceleme yaptık. Surgurlu'da karar kıldık. Gezdiğimiz gördüğümüz yerler içerisinde en büyük kapalı alanı olan yer burasıydı. Burada fabrika açma kararı aldık.”

Sümerbank tarafından 40 yıl kadar önce ilçede kurulan, 9 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 170 bin 393 metrekare alana sahip tesisi tekstil fabrikası yapan Salih Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fabrikamız 3 ay önce faaliyete geçti. Burası için yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yaptık. Üretimin tamamının İngiltere ve Almanya'ya ihraç ediyoruz. Şu anda bu fabrikada 230 işçi çalışıyor. Fabrikada asgari 500, maksimum 600 işçi hedefliyoruz. Burada potansiyel yetersiz olduğu için Alaca ve Çorum'dan işçi getirmek zorunda kalıyoruz. Belediye hoparlöründen anonsla, gazete ilanı ve caddelere astırdığımız afişlerle işçi arıyoruz. Fakat Sungurlu'da bu konuda oldukça sıkıntı çekiyoruz. Şimdiye kadar bizim işçilerimizi tamamlayıp tam kapasite üretime geçmiş olmamız gerekirdi. Krizde tüm işletmeler işçi çıkartırken, biz işçi bulamıyoruz.”