BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.467,60
HABER /  GÜNCEL

DSP Baykaldan kurtulmak istiyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in hedefinde Baykal ve Erdoğan vardı. Sezer her iki liderden de Türkiye'nin kurtulması gerektiğini söyledi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Baykal'dan da, Erdoğan'dan da Türkiye'yi kurtarmanın zamanı geldi. Değişimin adresi Demokratik Sol Parti'dir'' dedi.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale'de bulunan Zeki Sezer, Bayramiç, Çan ve Biga ilçelerinde halka seslendi.

Sezer, Çan Menderes Parkı önünde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin büyümediğini, aslında ithalata dayalı, dışa bağımlı ekonominin büyümüş gibi, sanal bir büyümeyi ortaya koyduğunu belirtti.

Sezer, şunları söyledi:

''Bu bir hormonlu büyüme. Ekonomi gerçekten büyüyor olsa milletin durumu iyileşir. İşsizlik artmaz. Çiftçi, maliyeti üç katına çıkmışken 6 yıl öncesi fiyatlara ürününü satamaz hale gelmez. Ekonomide bu kötü gidişi lafla yok saymaya çalışan Başbakan'ın, bir de karşısında gölge oyununa ortak birlikte oynadığı Baykal var. Milletin önüne engel olmaya devam ediyor. Oturmuş oraya, solun da milletin de önünü yıllardır tıkamaya devam ediyor. Öyleyse artık Baykal'dan da, Erdoğan'dan da Türkiye'yi kurtarmanın zamanı geldi. Değişimin adresi Demokratik Sol Parti'dir.''

Sezer, konuşmasının ardından, DSP Çan belediye başkan adayı İbrahim Erol, Terzialan belediye başkan adayı Serdar Uyman ile İl Genel Meclisi üyesi adayları Recep Bozkurt, Baki Can ve Mehmet Doğan'ı halka tanıtıp destek istedi.

DSP Genel Başkanı Sezer, Bayramiç'te Yıldırım Akbulut Meydanı'nda yaptığı konuşmada da ülkenin ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, hükümetin krize karşı tedbir almadığını ileri sürdü.

Sezer, ''Başbakan meydanlarda ona buna sataşıyor. Karşılıklı atışıyorlar. Vatandaş ekonomik kriz altında ezilirken o, krizin küresel olduğunu, ülkemize teğet geçtiğini söylüyor. Köylü perişan, üretici perişan, vatandaş inim inim inliyor. Başbakan lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyor. Halkın sıkıntılarını görmezden geliyor'' dedi.

Partisinin belediye başkan adayına oy isteyen Sezer, DSP'li belediyelerin başarılı olduğunu ifade ederek, ''Tüm belediyelerin başarılı olması için yolsuzlukların önüne geçilmesi gerekir. Böylece hem ülke hem de belediyeler kurtulur. Bunu yapacak da ancak DSP iktidarıdır'' diye konuştu.

Sezer'in Bayramiç'teki konuşmasını yaklaşık 400 kişi izledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, daha sonra, Biga'da Hükümet Meydanı'nda halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim derdinde olduğunu, milletin yoksulluğundan, çiftçinin, esnafın durumundan haberdar olmadıklarını öne süren Sezer, çiftçinin battığını, esnafın durumunun çok kötü olduğunu, siftah yapamadığını, kredisinin faizini ödeyemeyince kepenk kapattığını, fabrikaların kapandığını, işçi çıkarıldığını, her gün onbinlerce kişinin işsiz kaldığını savundu.

Zeki Sezer, ekonomik krizin nisan ve mayıs aylarından itibaren daha yoğun hissedileceğini ve ülkeyi çok daha zor günlerin beklediğini iddia etti.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i örnek aldıklarını ifade eden Sezer, ''Sıkıntılara aldırmayın, kirli siyasetçilerden kurtulunca hep birlikte güzel günler göreceğiz'' dedi.