BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Çöp poşetlerinden çıkanlar şok etti

Alanya'nın Demirtaş beldesindeki çöplükte çöp poşetlerine ve karton kutulara konulmuş çok sayıda köpek ölüsü bulundu.

Abone ol

Alanya'nın Demirtaş beldesindeki çöplüğe kimler tarafından atıldığı belirlenemeyen onlarca köpek ölüsü bulundu. Güneşten erime noktasına gelen köpek ölülerinin yanında enjektörlere rastlanması kuşku yarattı.

Çöp poşetlerine ve karton kutulara konularak çöplüğe atılan 40'dan fazla köpek ölüsünü tesadüf eseri 3 kadın buldu. .
1.20120808095125.jpg

KÖPEK ÇİFTLİĞİ Mİ KATLİAMI YAPTI?

Hayvansever Tülay Avcı, Demirtaş beldesindeki çöplükte, köpek çiftliğinin yakınında buldukları ölü köpeklerin neden öldürüldüklerini bilmediklerini söyledi.

KİM ÖLDÜRDÜ?

Avcı, ölü köpeklerin gelişigüzel çöpe atılmasının şoku içerisinde olduklarını belirterek, ''Sokak köpeklerini kim nasıl öldürüyor ve bu şekilde çöplüğe atıyor, anlamış değiliz. Bu köpekleri buraya atanlar insan olamaz'' dedi.

GÜNEŞTEN ERİMİŞLER

Köpek ölülerini bulanlardan Hülya Altay ise leşleri nasıl buldukları şöyle anlattı;

"Burada arazi ararken tesadüfen köpek ölüleri ile karşılaştık. Güneşten erimişlerdi. Burası hayvan barınağanın çöplüğü ve muhtemelen burada ölen köpekler. Hayvanlar için kullanılan enjektörler ve ilaçlar bulduk. Hatta ölü köpekleri tavuklar yiyordu" .

İNSANLIK ADINA HESABI SORULMALI

Hayvanların hastalık sonucu veya uyuşturularak ölebileceğini ifade eden Vildan Yazar ise, "Ancak ölü köpeklerin böyle çöplüğe atılmaması lazımdı. Burda onlarca canlı köpek başıboş dolaşıyor. Hastalık onlara da bulaşabilir. Diğer türlü öldürülmüş de olabilirler. Bunun hesabının insanlık namına sorulması lazım. Bulduğumuz malzemelere bakılırsa köpekler barınaktan getirilerek buraya atılmış" dedi.

2.20120808095503.jpg

BARINAĞI BOŞALTMAK İÇİN KATLİAM MI YAPILDI?

Tülay Avcı, "Köpekler ölmüş yada öldürülmüş olabilirler. Barınak boşaltılsın diye de öldürülebilir. Bu bize göre katliam sayılıyor. Eğer bu kadar köpek hastalıktan dolayı ölmüşse, hastalık raporlarını görmek istiyoruz. Bu manzara karşısında çıldırdık. Etrafımızda onlarca canlı köpek var. Bu köpekler ne yiyor, ne içiyor bilmiyoruz. Uygunsuz bir şekilde köpek ölüleri atılamaz. Havanseverleri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

3.20120808095518.jpg