BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.461,59
HABER /  GÜNCEL

Yangın sonunda kontrol altına alınabildi

Tuzla'da dün bir boya fabrikasında başlayan yangını söndürme çalışmaları sabah saatlerine kadar sürerken, içinde kimyasal maddeler bulunduğu için İstanbul'da hava kirliliğine neden oldu.

Abone ol

Dün başlayan yangına, fabrikada bulunan kimyasal maddelerin patlaması nedeniyle havadan ve karadan müdahale edilmekte zorlanıldı. Bütün gün süren ve sabaha karşı kontrol altına alınabilen yangın, İstanbul'a da büyük zarar verdi.

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde dün saat 10.30 sıralarında başlayan yangına itfaiye ekipleri gece boyunca müdahale etti. Fabrikadaki yangından çevreye yayılan dumanlar, hava kirliliğine sebep oldu.

BOYA FABRİKASI BÖYLE YANDI/ FOTO GALERİ

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu boya fabrikasında çıkan yangına, itfaiye ekipleri gece boyunca müdahale etti. Çevre ilçelerinden gelen takviye itfaiye ekipleri ile çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. İtfaiye erleri bir kısmı çöken ve hala alevlerin bulunduğu fabrikaya su sıkmayı sürdürüyor. Öte yandan fabrikadan yayılan dumanlar ise İstanbul'un bir çok ilçesinde hava kirliliğine sebep oldu.