BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL

Bu yanlış hayallerini yerle bir etti!

18 yaşındaki Birsu Kılınçarslan'ın başına gelen talihsizlik bütün hayallerini yerle bir etti!

Abone ol

18 yaşındaki Birsu Kılınçarslan, üniversite sınavına giren yüzbinlerce adaydan biriydi. Özdemir Sabancı Emirgan Lisesi öğrencisi Birsu’nun en büyük hayali edebiyat öğretmenliği okumaktı.

Sonunda LYS’ye girdi ve hedeflediği puanı alma umuduyla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekledi. Sınav sonuçları açıklandığında Birsu, Türkçe/Sosyal 2 sınavında 351 puan alarak ilk 53 bin içinde yer aldı.

Bu beklediği puanının çok altındaydı. Hayal ettiği bölümlere giremiyordu. Daha sonra dershaneden aldığı telefon ile bir hatanın yapıldığını öğrendi, çünkü diploma notu 80.83 olması gerekirken hata sonucu diploma notu 28.56 olarak işlenmişti. Bu da yaklaşık 40 bin kişinin onu geçmesine neden olmuştu. Bundan sonra yaşadıklarını anne Sibel Kılınçarslan şöyle anlatıyor: “Hemen okula gittik. Müdür yardımcısı yaptığında hatayı fark etti. Diploma notu olarak diploma sıra numarası girilmiş ve bu puan ÖSYM’ye bildirilmişti. Okul yönetimi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyu taşıdı. Ancak çözüm bulunamadı. Çünkü ÖSYM düzeltmelerin 8-21 Haziran arasında yapılacağı, bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilemeyeceği bildirmiş. Ankara’ya ÖSYM’ye gittik. Yetkililer bin kadar öğrencide bu sorun olduğunu söylediler. Dava açmamı tavsiye ettiler. Biz de dava açmaya karar verdik. Kızımın diploma notu doğru yazılsaydı İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’ne gidebilecekti. Çünkü puanı 380 üzerine çıkıyordu.”