BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.472,30
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden 2 il için sel uyarısı

Meteoroloji’den Samsun ile Sinop’un doğu kesimleri için ani sel uyarısı yapıldı

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda ”Samsun radarından alanın son verilere göre; Samsun il merkezi, Tekkeköy, Atakum, Ondokuzmayıs, Bafra, Yakakent, Alaçam, Vezirköprü, Terme ile Sinop’un Durağan ilçelerinde etkisini artıran sağanak yağışın, bu gece ve yarın (08.08.2012 Çarşamba) sabah saatlerinde aralıklarla şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklenmektedir” denildi.

Meteorolojik uyarıda, ani sel, su baskını ve heyelana karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ve Samsun ile Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), öğle saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

MARMARA:Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırıkkale, Yozgat, Sivas ile Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.