BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL

Çok çalışın bütün üyelikleri alalım

Kadir Topbaş seçileceğinden pek emin. Onun hedefi tüm meclis üyeliklerini elde etmek... Bunun için de üyelerine şunları söyledi;

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Siyaset ya ideal ya da menfaat için olur. Biz bir ideal etrafında toplanan kişileriz'' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen programda, yerel seçimlerde aday gösterilen genç meclis üyelerinin tanıtımı yapıldı.

Siyasetin ''halkın gönlünde yer edinebilme sanatı'' olduğunu belirten Topbaş, Mevlana'nın ''Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır'' sözünü anımsatarak, halkla aynı duyguları ne kadar paylaşırlarsa seçimlerdeki başarılarının da o kadar artacağını ifade etti.

İstanbul'daki yerel seçimlerin ülke siyasetini etkilediğini, bu nedenle partililere kapı kapı dolaşıp yapılan hizmetleri anlatmaları çağrısında bulunan Topbaş, ''Son 5 yılda neler yaptığımızı anlatın. Yaptığımız hizmetleri ne kadar çok anlatır, ne kadar çok kapı kapı dolaşırsak halkımızın gücünü o kadar çok alırız. Ayrıca bir ekip olduğumuzu unutmayalım. Ben diyen kaybeder, ülkem ve partim diyenler başarıya ulaşır'' diye konuştu.

Topbaş, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için ülke genelinde bine aşkın kadın ile yaklaşık bin gencin aday gösterilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu kaydetti.

Yerel yönetimlerin meclislerinde gençlere ve kadınlara yer verilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok hassas davrandığını vurgulayan Topbaş, ''Çok çalışırsanız bütün meclis üyeliklerini biz alırız. Ayrıca sizlerin yapacağı başarı çalışmalar gelecekte kadın ve gençlere daha fazla fırsat tanınmasının önünü açacaktır. Bu düşünceyle çalışmalıyız'' dedi.

Siyasetin iki şey için yapıldığını ifade eden Topbaş, ''Siyaset ya ideal ya da menfaat için olur. Biz bir ideal etrafında toplanan kişileriz. Bu ideal doğrultusunda başarı için çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Topbaş, birilerini eleştirip bir yerlere gelmek için çaba sarf etmediklerini, halka hizmetle başarıyı yakaladıklarını söyledi.

AK PARTİ İL BAŞKANI BABUŞCU

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da kadınlar ile gençlere il genel ve belediye meclisi üyelikleri için her bölgede ilk beş sırada bir kontenjan ayrıldığını kaydetti.

Türk siyasetinde gençlere ve kadınlara daha fazla yer ayrılması gerektiğini de vurgulayan Babuşcu, siyasette gençlerin ve kadınların sayısının artmasının, bu seçimlerde yerel yönetimlerin meclislerine girecek üyelerin çalışmalarına bağlı olduğunu ifade etti.

Babuşcu, siyasette birilerini eleştirip, bir yerlere gelme gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, ''CHP'nin adayı bana göre Ankara'da üretilen bir mamul. İstanbul'da pazarlama planını yapmaya soyunmuş kişi ise il başkanı, ama mamul tutmadı. İstanbul pazarında ne pazarlama müdürünün becerisi ne de mamulün orijinalliği buna yeter'' diye konuştu.