BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava ıslak

Havalar ısındı ısınmasına ama yağmur da yağacak. Sakın pikniğe çıkayım demeyin, ıslanırsınız. İşte haritalı hava durumu;

Abone ol

Bugünlerde Türkiye genelinde kuvvetli esen lodosun, Libya üzerinden getirdiği toz bulutu nedeni ile puslu bir görüntü oluşuyor. Sıcak hava dalgası üç gün daha kalacak, ancak batıda pazardan itibaren sıcaklıklar yine düşmeye başlıyor. 

İstanbul ve İzmir'e gelen çöl tozları, havanın puslu görünmesine neden oluyor, zayıf yağmur da var. Lodos sert, sıcaklık İstanbul'da 18, İzmir'de 22 dereceya çıkacak. Yarın iki kenttede sağanak yağmur görülecek. Ankara bugün daha ılık, lodos kuvvetli esiyor, sıcaklık 16 derece, hava bulutlu. Bursa'lılar soba zehirlenmesine karşı dikkat etmeli, Adana'da ılık, parçalı bulutlu ve rüzgarlı bir hava var.

Marmara'ya gelen çöl tozları havanın puslu görünmesine neden oluyor. Bugünlerde görülen yağmurlar yere çamur şeklinde inebilir. Bugün hafif yağmur var, yarın (cumartesi) ise sağanağa dönüşecek. Pazar günü hava soğumaya başlıyor. Bugün sıcaklık yine 17-22 derece arasında.

İç Anadolulu genelinde özellikle Nevşehir-Kayseri-Sivas çevresinde iki gün lodos çok kuvvetli esecek ve sıcaklığı da 16-17 dereceye çıkaracak. Yarın hava bulutlu ve puslu, yarın ise batıda yağmur var.

Ege'de de hava bulutlu ve puslu ama sıcaklık kıyılarda 22 dereceye kadar çıkıyor. Bu bölgede de yağmur yere çamur şeklinde inebilir. Lodos kuvvetli, bugün yağmur zayıf ama, hafta sonu kuvvetlenecek.

Akdeniz'de sıcaklık 20 dereceye yakın, lodos özellikle Antalya-Mersin kıyılarında çok kuvvetli esiyor ve bölgeye denizden çoğu zaman bulut taşıyacak. Güneydoğuda da puslu ve ılık bir hava var. Antalya 18, Diyarbakır 14 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklık 3 gün boyunca yükselecek, bölgede bugün de çok hafif kar var. Yarın Elazığ 16 dereceyi görecek. Sıcaklık artışıyla çığ riski de artıyor.

Karadenizliler dikkat: İki gün kuvvetli lodos var, sıcaklık Trabzon'da 25 dereceyi görecek. Karlar yumuşayacağından, yaylalarda ve Gümüşhane-Bayburt çevresinde çığ olasılığı çok yüksek, taşkınlarda meydana gelebilir, pazar günü bölgede yağmur da olacak.

HARİTALI HAVA DURUMU
DİĞER SAYFADA!

[PAGE]

CUMA

CUMARTESİ

PAZAR

PAZARTESİ

SALI