BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  GÜNCEL

İşte işçinin öğle yemeği mönüsü!

Fotoğraftakiler Bursa Belediyesi'nin temizlik işlerini yapan işçiler. Öğle molası vermişler. Menülerinde ne var dersiniz?

Abone ol

Eski dönemlere ilişkin masal gibi anlatılan soğan ekmekli iş yaşamı, ekonomik krizle birlikte işçiler için gerçeğe dönüştü.

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz Türkiye'yi de iyiden iyiye etkisi altına almaya başladı. Bundan en çok etkilenen kesim şüphesiz işçi kesimi oluyor. Bursa Osmangazi Belediyesi'nin park ve bahçeler işlemlerini yürüten ORTEM işçileri, uzun süredir paralarını alamadıklarından yakınırken, öğle yemeğinde soğan ekmeğe talim ediyor.

SOĞAN EKMEK ZEYTİN

Kamberler Parkı'nda yapılan çalışmaları yürüten işçiler, öğle yemeği molası veriyor. Ekonomik gücü yerinde olanlar üç çeşit yemek veren lokantaların yolunu tutarken, ORTEM işçileri ise buldukları ilk boş mekana çıkınını açıyor. Buldukları tuğlalar üzerine oturan işçiler, evden getirdikleri bohçaları açarak yemeklerini yemeye koyuluyor. İşçilerin en baş yemeği ise kara gün dostu soğan, ekmek ve zeytin. Bazıları ise evden getirdikleri patates, domates ve pilavla diğer arkadaşlarından ayrılıyor.

Yedikleri soğan ekmeğe rağmen gülmeyi ihmal etmeyen işçiler "Allah'ımıza şükürler olsun, bu gün de karnımızı doyurduk. Allah olmayanlarada versin" temennisiyle serdikleri bohçalarını topluyor.

PARA ALAMASAK DA İŞİMİZ VAR ALLAHA ŞÜKÜR

İşçilerden Alaattin Cevatoğlu, başta Kamberler Parkı olmak üzere park ve bahçelerde temizlik, ağaç dikimi, çevre düzenlemesi ve çim ekimi gibi işleri yaptıklarını belirterek, "Allah'ıma şükürler olsun, iyi kötü bir işimiz var. Aylardır paramızı alamasak da buna da şükür. Bu krizde işi olmayanlar da var. Bizler yine bir işimiz ve soğan ekmeğimiz var, buna da şükür." şeklinde konuşuyor.

Soğan ekmekle karınlarını doyuran işçiler, kendi aralarında yaptıkları sohbetin ardından ekip başının talimatıyla kaldıkları yerden işlerine devam ediyor.