BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

5 partiden Ateş Ünal Erzene destek

Yerel seçimler öncesinde bir araya gelen bazı siyasi partilerin temsilcileri Bakırköy Belediye Başkanı Erzen'e destek bildirdiler.

Abone ol

Yerel seçimler öncesinde bir araya gelerek Bakırköy Cumhuriyet Platformu’nu oluşturan Yeni Parti, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, İşçi Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Bakırköy Belediye Başkanı ve CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen’i destekleyeceklerini açıkladı.

“DESTEĞİMİZ ERZEN’E”
Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Erzen’e destek kararını açıklayan Bakırköy Cumhuriyet Platformu Sözcüsü Kabil Kocatürk; “Cumhuriyetin temel değerlerine yönelen tehlikeleri etkisiz kılmak, Bakırköy’de cumhuriyetin temel değerlerini savunmak amacıyla siyasi partiler olarak bir araya geldik. Bakırköy’ü gericiliğin eline, karanlığın eline teslim etmeyeceğiz. Bu amaçla, Bakırköy Cumhuriyet Platformu olarak yerel seçimlerde CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Sayın Ateş Ünal Erzen’i destekleme kararı aldık” dedi.

Kocatürk, Bakırköy Cumhuriyet Platformu’nun sadece 29 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için oluşturulmadığını kaydederek, 30 Mart’tan sonra da platformu oluşturan Bakırköy’deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Bakırköy Cumhuriyet Platformu, basın toplantısıyla birlikte bir de yazılı açıklama yayımladı.

KILIÇ: GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
Toplantıda konuşan ve “Gün dayanışma günüdür” diyen CHP MYK Üyesi Ali Kılıç; “Gün farklılıklarımızı bir yana bırakıp, Atatürk devrimleri etrafında birleşme; O’nun bize miras bıraktığı Cumhuriyet bayrağını 29 Mart sabahı Türkiye’nin dört bir yanında dalgalandırma günüdür” dedi. Cumhuriyeti oluşturan değerleri savundukları için, cumhuriyeti yaşatmak için, karanlığı önüne barikat örüp aydınlığı her yere ulaştırmak için mücadele edenlerin demir parmaklıklar ardına atılmasının utanç verici olduğunu kaydeden Kılıç; “Onlar ayaklarımıza zincirler de vursalar, ellerimize kelepçeler de taksalar, beynimizdeki düşünceleri ve devrimleri asla karartamayacaklar. Bunu böyle bilsinler. Dünya tarihinde, toplumların hangi bedelleri ödeyerek bağımsızlıklarını savunduklarını çok iyi biliyoruz. Bu sebeple, karanlıkların önüne barikat kurmak için bir araya gelen Bakırköy Cumhuriyet Platformu’nu kutluyorum” diye konuştu.

BAKIRKÖY DSP’DE İSTİFA DEPREMİ
Bu arada Bakırköy DSP’de de istifa depremi yaşandı. DSP Bakırköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve DSP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Ahmet Teker ve arkadaşları, DSP’den istifa etti. Ahmet Teker ve arkadaşları Bakırköy Cumhuriyet Platformu’nu destekleme kararı aldı.

İŞTE BAKIRKÖY CUMHURİYET PLATFORMU’NUN AÇIKLAMASI 

29 Mart seçimlerine az bir süre kaldı. Bu seçim; yalnızca bir yerel seçim değildir. 29 Mart; ülkemiz adına, çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu seçim; hepimiz için ülkemize karşı bir sorumluluk sınavıdır.

Bu sorumluluk; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni savunma zorunluluğudur.

Bu seçim; ahtapot gibi ülkemizin ve devletimizin her yanını saran gericiliğe karşı aydınlık, çağdaş, eşitlikçi gerçek demokrasinin tesis edildiği bir ülke özlemi taşıyan tüm yurttaşlarımızın onur mücadelesidir.

Bu seçim; yolsuzluklara, işsizliğe, yoksulluğa dur demenin, yağmaya, talana karşı ulusal değerlerimizi koruyabilmenin savaşıdır.

Güçlerimizi bir araya getirmemizin, ortak noktada buluşmamızın koşulu, ülkemizin geleceğine duyduğumuz sorumluluktur. Bu bilinci bizlerle paylaşan, güç birliğimize güç katma adına destek veren partili, partisiz tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Bölünmeyeceğiz, birleşip güçleneceğiz ve ayağımızın altındaki topraktan, soframızdaki ekmekten, bağımsızlığımızdan ve laik cumhuriyetimizden ödün vermeyeceğiz.

Platform olarak, bu seçimin önemini çok iyi kavradık ve farklı siyasal programlara sahip partiler olarak da Bakırköy’ümüzde bir araya geldik; güç birliği yaptık. Emperyalizme karşı bağımsızlığı savunan, gericiliğe karşı bilimi rehber edinen, bir arada kardeşçe yaşama kültürüne sık sıkıya bağlı bizler, Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını destekleme kararı aldık.

Tüm halkımızı; parti ayrımı gözetmeksizin, VATANA ve CUMHURİYETE sahip çıkmaya çağırıyoruz.