BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çocuklar Sinemaya !

Bu hafta 6 yeni film vizyona girererken çocuklar haftanın en şanslı sinemaseverleri olacak.

Abone ol

Horton
(Horton Hears A Who!)

Yönetmen: Jimmy Hayward, Steve Martino
Seslendirenler: Steve Carell, Jim Carrey, Jaime Pressly, Dane Cook, Will Arnett, Jonah Hill, Isla Fisher, Dan Fogler, Amy Poehler, Charles Osgood
Tür:  Animasyon
Yapım Yılı: 2008 

Birgün fil Horton bir toz zerresinden gelen yardım çığlığı duyar. Kimseyi görmemesine rağmen ona yardım etmeye karar verir.
 
Görünce anlar ki , toz zerreciği Kimlerşehri’nde yaşamaktadır.
 
Horton, Kimler ve onların evini korumaya yardım etme kararı alır. Ancak toz zerreciğine karşı çıkanları, Horton bir anda kendi karşısında bulur.

Gece ve Pisiler
(Nocturna)

Yönetmen: Adrià García, Víctor Maldonado
Seslendirenler:Carlos Sobera, Imanol Arias, Natalia Rodríguez
Tür: Animasyon
Yapım Yılı: 2007
 
Yetimhanede büyüyen Tim için geceler gündüzlerden farklıdır. Yıldızların ışığı onun karanlık korkusunun tek ilacıdır. Bir gece, korkusu onu yetimhanenin çatısına götürür ve Tim en sevdiği yıldızın yok olduğunu fark eder. Ne yazık ki bu sonuncusu da olmayacaktır.

Tim, Kedi Shepherd isimli, kendi sadık kedisi Tobermory ile birlikte onun koruyucusu olacak garip bir karakterle karşılaşır. Shepherd geceleri çocukların rahatça uyuyabilmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Ancak Tim’in uyumaya niyeti yoktur. En sevdiği yıldızına dünyada her şeyden daha çok ihtiyacı vardır ve onu tekrar gökyüzünde parlarken görmek için ne gerekiyorsa yapacaktır.

Tim, Shepherd’ı gecenin koruyucusu Moka’ya gitmeye ikna eder ve yıldızları tekrar gökyüzüne getirmek için birlikte Moka’ya yalvarırlar. Moka bu ricayı kırmaz.

Böylece Tim, Shepherd ve Tobermory yüzlerce çeşitli yaratığın geceyi bildiğimiz şekliyle oluşturmaya çalıştığı dünya olan Nocturna’da zamana karşı yarışmaya başlarlar.

Ancak kahramanlarımız yavaş yavaş geceyi ve Nocturna sakinlerini tehlikeye atan bir tehdit olduğunu ve bütün bunlara bilmeden Tim’in neden olduğunu fark ederler.

Aşıklar
(Les Animaux Amoureux )
 
Yönetmen: Laurent Charbonnier
Tür: Belgesel
Yapım Yılı: 2007

Her aşk filminde olduğu gibi başrollerde yine bir kadın ve bir erkek ve tabii tam kavuşacaklarını düşündüğümüz sırada sevenlerin arasına giren biri var.

Sevdiğine varlığını hissetirmek isteyen erkek en güzel görüntüsüyle kadının karşısına çıkıp bütün romantikliği ile ona aşkını ilan eder; tüm isteği sevdiğini bir an önce kollarına alıp mutluluğa ermektir, ama gel gör ki kadın erkeğin kendisini gerçekten sevdiğine inanmadan kendini ona teslim etmeyecektir.
 
Yani erkeğimizin işi çok zordur, hele ki kadının etrafında onu isteyen başkalarının da olması işini hiç kolaylaştırmayacaktır.
 
Buna rağmen kahramanımızın vazgeçmeye hiç niyeti yoktur, gerekirse aşkı uğruna ölmeye hazırdır.

Kesinlikle, Belki
(Definitely, Maybe)

Yönetmen: Adam Brooks
Oyuncular: Elizabeth Banks, Rachel Weisz, Ryan Reynolds...
Tür: Dram / Romantik / Komedi
Yapım Yılı: 2008 
 
Will Hayes 30 yaşında, bir kız çocuk sahibi olan ve boşanmanın eşiğine gelmiş bir babadır.
 
Anne ve babasının hikayesini öğrenmek isteyen küçük Maya, Will'i geçmişe geri döndürecektir.
 
1992 yılında başlayan ve üç farklı kadınla apayrı bir ilişki yaşadığı bu hikayede, Will sevgililerinin isimlerini Maya'dan özellikle saklar.
 
Böylelikle Maya annesinin Will'in hangi sevgilisi olduğunu tahmin edecektir.
 
Bayan Hayes Will'in kolej aşkı Emily mi, uzun süre dostu olan April mi, yoksa özgür ruhlu idealist gazeteci Summer mıdır? 

Nim's Island
(Macera Adası)

Yönetmen: Jennifer Flackett, Mark Levin
Oyuncular: Jodie Foster, Gerard Butler, Abiqail Breslin...
Tür: Komedi / Macera
Yapım Yılı: 2008

Nim’in Adası maceraların hüküm sürdüğü egzotik bir adadır. Burada Nim adlı özgür ruhlu ve enerjik bir genç kız yaşar.
 
Çevresi egzotik hayvan dostlarıyla doludur. İlhamını efsanelerden ve kitaplarından alır.
 
Favori edebiyat kahramanı, dünyanın en büyük maceraperesti olan Alex Rover’dır.
 
Yaşadığı tropik ada tehdit altına girince yardım etmesi için kahramanına başvurur. 

Vahşi Zarafet
(Savage Grace)

Yönetmen: Tom Kalin
Oyuncular: Julianne Moore , Elena Anaya, Stephen Dillane...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Aynı adlı ödüllü romandan uyarlama olan “Vahşi Zarafet”te, Bakelite plastik firmasının veliahtı Brooks Baekeland ile evli olan Barbara Daly (Julianne Moore)nin hikayesi anlatılmakta.

Kızıl saçlı, alımlı ve karizmatikbu kadın, kocasının şaşaalı ve asil hayatına hiçbir zaman tam olarak uyum sağlayamamıştır.
 
Aralarındaki bu dengesizliğe bir de çocuk sahibi olmaları eklenince ilişkileri iyiden iyiye sarsılır. Oğulları Tony (Eddie Redmaine), babasının gözüne girmeyi hiçbir zaman başaramamıştır.
 
Babasıyla arasındaki aşılmaz mesafe, Tony’yi gittikçe annesine yaklaştırır. Bu yakınlaşma aynı zamanda bir trajedinin de doğuşu olacaktır.
 
Bu aile trajedisinin yanı sıra Baekeland’ların “parıldayan” yaşamları ardındaki toplumsal farklara da şahit oluyoruz. “Vahşi Zarafet”, bir ailenin yükselişi ve dibe vuruşunu arka planına New York, Paris, Cadaques, Mallorca ve Londra gibi efsane güzellikteki mekanları alarak anlatmaktadır.