BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  DÜNYA

ÇOCUK EMNİYET MÜDÜRÜ ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın koltuğuna oturan öğrenci, çözüm süreci öncesi sık sık korsan gösterilerin yaşandığı mahalleden gel...

Abone ol

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın koltuğuna oturan öğrenci, çözüm süreci öncesi sık sık korsan gösterilerin yaşandığı mahalleden geldiğini belirterek, "Atılan taşlar bize geliyordu, biber gazlarından gözümüz yanıyordu ancak, şimdi gösteriler bitti artık gözümüz yanmıyor" dedi.
Çözüm sürecinden önce sık sık korsan gösterilerin yapıldığı Gülbahçesi Mahallesi’nde bulunan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başında darbenin izlerini silmek için Orgeneral Bedrettin Demirel olan adı Abdurrahim Karakoç İlköğretim Okulu olarak değiştirilen okulda 4-İ sınıfı öğrencisi Ozan Toprak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın koltuğuna oturdu.
Toprak, Adana’nın en büyük sorununun trafik olduğunu belirterek, bu konuda talimatlar verirken, akranlarına da çağrıda bulundu. Toprak, "Anneniz ya da babanız trafik kurullarına uymazsa mutlaka 155’i arayarak onları şikayet edin. Otomobile bindikleri zaman emniyet kemeri taksınlar, ışık kurallarına uysunlar" dedi.
Toprak, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Erhan Yıldırım’ı da arayarak, okul önlerinde ve öğrencilerin çıkış saatlerinde güvenliğin artırılması, öğrencilere zarar gelmemesi talimatını verdi.
Ozan Toprak, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Siz çözüm sürecinden önce sık sık korsan gösterilerin yapıldığı bir mahallede okuyorsunuz. Ne gibi zarar görüyordunuz" sorusuna, "Daha önce korsan gösteriler çok oluyordu ama polisin çalışması sonucu şu anda korsan gösteri olmuyor. Korsan gösteri olduğunda polise atılan taşlar bize geliyordu. Polisin attığı biber gazından gözümüz yanıyordu. Ancak şimdi bunların hepsi bitti. Bize ne taş geliyor ne de biber gazından gözümüz yanıyor. Artık her şey çok güzel" diye yanıt verdi.
Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, koltuğuna oturan Ozan Toprak ile birlikte gelen öğretmen ve öğrencilere hediyeler verdi.
(İHA)