BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.467,90

Çocuk canavarlığı ve 1 Mayıs

Vurmaktan, kırmaktan, öldürmekten zevk alan bir toplum olmuşuz; o yüzden 14 yaşındaki çocuğun tepesine tepesine inen dipçiğe alkış tutuyoruz!

Çok iyi oldu öyle mi?

O çocuk taş attı diye, "hakettiği cezaya çarptırıldı" öyle mi?

O eli kırılası polis "az bile yaptı" öyle mi?

Bu nedir biliyor musunuz?

Canavarlık!

O çocuk taş attı evet...

O bir suçlu tamam!

İyi de arkadaşlar, her suç işleyeni öldüresiye dövecek miyiz? Küçük büyük farketmiyor, suçlu diye, kafasını gözünü yarmaya hakkımız var mı? Hukuk nerede peki? Siz dağbaşında mı yaşıyorsunuz? Burası Türkiye, demokratik, laik bir ülkede yaşıyoruz öyle değil mi?

O halde suçlunun cezasını niye biz vermeye kalkışıyoruz? Ya da suçluyu kendi elleriyle cezalandıranları niye alkışlıyoruz?

Şöyle düşünelim; komşunuzun çocuğu bir taş atıyor, evinizin camını kırıyor. Siz de öfkeyle dışarıya fırlıyor, o çocuğun kolunu kırıp evine gönderiyorsunuz.

Bu barbarlığı hangi insanlık hoşgörebilir söyleyin!

Tam tersini düşünün ya da... Taş attı, cam kırdı diye, komşunuz çocuğunuzun kolunu kırıp size gönderse, ne yapardınız? Ne yapalım "o da taş atmasaydı!" diyebilecek misiniz?

Diyemezssiniz!

Peki, taş atan Kürt çocuğunun başını gözünü yaran o gaddar polisi niye hoş görüyorsunuz? Niçin "az bile yaptı" diyebilecek kadar vicdandan yoksunsunuz?

Ben söyleyeyim!

O çocuk KÜRT olduğu için...


 
1 Mayıs'ta Taksim'de olmalıydık! 
1 Mayıs tatil... Bu kararın altında, geçen sene tatil çokluğundan yakınsa da, Başbakan Erdoğan'ın imzası var.

Alkış!

Bu karar alındıktan sonra, "geçen sene şöyle demişti, bu sene niye böyle oldu?" demenin bir anlamı yok. Önümüze bakmamız lazım. Şunun şurasında iki üç gün kaldı 1 Mayıs'a...

Ne acıdır ki, tatil gününde, işçilerin Taksim'e girmesi bir kez daha yasaklanacak! Niye yasak anlamış değilim! 1 Mayıs'ı tatil yaptınız madem, Taksim'i niye yasaklıyorsunuz?

Bakın işçiler ayakta. Üstelik bir inat söz konusu. İşçi, Taksim'de ısrarlı. İktidar ise kesin kararlı! Ne olacak biliyor musunuz, 1 Mayıs'ta bu güzelim tatil gününde, bir kez daha kan akacak, çatışmalar olacak, olaylar çıkacak.

Ve göreceksiniz, her sene olduğu gibi çıkan veya çıkacak olayların sorumlusu iktidar olacak!

Diyorum ki, işçilerin bu çok özel gününü tatil ilan eden Başbakan Erdoğan aynı hoşgörüyü Taksim için de gösterse. Herkes istediği yere gitse, isteyen istediği konuşmayı yapsa ve herkes olaysız bir şekilde çoluğuyla çocuğuyla evine dönse..

Fena mı olur?

Olmaz ama, siz gelin onu bu kararı vereceklere anlatın bir de...

Yazık olacak!

Bu inat, o güzelim tatil gününü işçilere zehir edecek...