BIST 10.009
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.436,19
HABER /  GÜNCEL

Clinton'dan Yemen'e süpriz ziyaret

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Yemen'i ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanı Saleh ile görüşen Clinton'ın gündemi el Kaide ve Yemen'e yapılan yardımların yeniden düzenlenmesi.

Abone ol
 

Yemen'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkedeki el-Kaide militanlarının Washington için "öncelikli bir kaygı" teşkil ettiğini söyledi.

Clinton, son yirmi yıldır ülkeyi ziyaret eden ilk Amerikan Dışişleri Bakanı oldu.

Clinton, ülkeye giriş yaptıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Saleh ile görüştü.

Saleh ile görüşmesinden sonra düzenlediği toplantıda Clinton, "Bugün Yemen topraklarında faaliyet gösteren teröristler var. Bunlardan çoğu Yemenli değil ve malesef bir kısmı Amerikan vatandaşı" dedi.

Yardımlar yeniden düşünülmeli

Clinton, Amerika'nın Yemen'le yalnızca askeri ilişkilerine odaklanmadığını, ülkenin sosyal ve ekonomik sorunlarını da göz önünde bulundurduklarını ekledi.

Clinton, Amerika'nın ülkeye yaptığı yardımları bu çerçevede yeniden gözden geçireceklerini açıkladı.

Amerika'nın Yemen'e yaptığı askeri ve sivil yardım yaklaşık 300 milyon dolar ancak uzmanlar bu miktarın ülkenin sorunları yanında yetersiz kaldığını düşünüyor.

2000 yılında bir Amerikan gemisinin bombalandığı ve 17 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği saldırıdan beri, ülkede çok sayıda Amerikan karşıtı saldırı gerçekleşti.

Geçen ay, ülkede görev yapan Amerikan istihbarat teşkilatı CIA yetkilileri başkent Sana'da kendilerine düzenlenen bir saldırıdan son anda kaçabildi.

Arap yarımadasındaki el-Kaide'nin militanları 2008'den bu yana Sana'daki Amerikan büyükelçiliğine iki saldırı düzenledi.