BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.427,92
HABER /  GÜNCEL

Bu da hayatı ucuza getirmenin yolu!

Hayatı ucuza getirmenin yolu bu saatlerde gizli.. Sizde uykunuzdan fedakarlık ederek ucuz ve rahat bir yaşam sağlayabilirsiniz..

Abone ol

Zaman artık sadece ayrılıkların, acıların değil geçim sıkıntısının da ilacı... Çünkü ucuza giyinmenin, yeme-içmenin, elektrik, telefon faturalarını düşürmenin, sudan ucuz tatilin, sinemanın, eğlencenin sırrı saatlerde gizli.

Çamaşırı, bulaşığı gece 22.00'den sonra yıkayan, barda içkiyi gece geç saatlerde değil de 18.00-20.00 arası içen, sinemaya gece son seansta giden, eşini dostunu cepten gece yarısı arayan, sabah telefon sohbetlerini 08.00-10.00 arası yapan 'yaşıyor'. Tek şart programlı olmak ve gece uykularından biraz fedakârlık etmek...

Küresel krizle birlikte tasarruf önlemleri, buna bağlı olarak da tüketimde saat bilinci arttı. Türkiye'de genç yaşlı herkes saatlik indirimlerin peşinde koşuyor. Bu yönde kampanyalar düzenleyen ve strateji belirleyen firmaların sayısı da hızla artıyor. Artık birçok barda, restoranda, pastanede, markette, mağazada 'happy hours' uygulaması söz konusu.

Elektrikte ucuz tarifeden yararlanmayı sağlayan akıllı sayaçların satışları da artmış durumda.

TELEFON TRAFİĞİ KAPANDI

Türk Telekom 2010 yılı başından itibaren akşam saat 19.00 ile 07.00 arası şehiriçi ve şehirlerarası görüşmeleri bedava yaptırıyor. Kampanyanın ev telefonlarını kapsadığını ve yararlanmak için herhangi bir işleme gerek olmadığını belirten Türk Telekom yetkilileri, "Kampanyanın geçerli olduğu saatler bazında Ekim 2009 ile Ekim 2010 arası konuşma trafiği karşılaştırıldığında, toplam trafiğin yüzde 84 artığını görüyoruz. Şehirlerarası konuşmalarda ise bu oran yüzde 280'i buldu" açıklamasını yapıyor. Son dönemde indirimli tarifelerle artan faturalı hat abonelerinin de öncelikli tercihi, belli saatler içinde bedava konuşturan kampanyalar.

650 BİN KİŞİ NETTE FIRSAT AVINDA

Gece yarısı çamaşır-bulaşık yıkandı, telefon konuşmaları yapıldı... Günün geri kalanında ayakları uzatıp dinlenmek yok... Sıra sanal âlemdeki fırsatlarıı yakalamakta. İndirim fırsatı sunan internet sitelerini takip ederek 2 TL'ye sinema, 5 TL'ye şehir turu, 20 TL'ye lüks bir restoranda yemek gibi birçok alanda yüzde 90'a varan indirimler sağlanabiliyor. Türkiye genelinde 650 binin üzerinde kişi saatlerle sınırlı bu fırsatları takip ediyor. Grupanya CEO'su Esra Sertoğlu, "Üyeler bugüne 30 milyon TL'nin üzerinde tasarruf elde etti" diyor. Sertoğlu, indirimlerin en sıkı takipçilerinin kadınlar olduğunu söylüyor.