BIST 10.272
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.408,33
HABER /  GÜNCEL

ÇKP yayın organı kapitalist yatırım arıyor

Çin Komünist Partisi yayın organı Halkın Günlüğü, ticari rakipleriyle mücadele edebilmek için internet sayfasının hisselerini borsaya kote ettirecek.

Abone ol

Çin'in en önemli komünist gazetelerinden Halkın Günlüğü, kapitalist yatırımcılar arıyor.

İnternet sayfasının hisselerini Şangay borsasına kote ettirmek isteyen gazete, 80 milyon dolardan fazla gelir elde etmeyi umuyor.

Çin Komünist Partisi'nin 1948 yılından bu yana yayın organlarından olan Halkın Günlüğü, internet sayfasının ticari rakipleriyle yarışabilmesi için yatırıma ihtiyaç duyuyor.

Borsadan elde edilecek kazanç, gazetenin internet sayfasının teknolojisini yenileyip, daha fazla hizmet sağlamayı amaçlıyor.

Çin, Deng Şiaoping'in liderliğinde komünist ilkelerinden pek çoğunu terk etmişti.

Çin ekonomisi bugün komünist ilkelere göre değil kapitalist serbest piyasa ekonomisinin daha sert bir versiyonuna göre yönetiliyor.

Günlük olarak komünist parti toplantılarını ve resmi ziyaretleri okuyucularına duyuran gazete, genel gazete okuyucusu kitle tarafından kolaylıkla takip edilebilecek bir biçime sahip değil.

Yayımlanma amaçlarından biri Komünist Parti'nin teori ve politikalarını yaygınlaştırmak olan gazetenin kapitalist yatırıma açılması, Çin'de Maocu devrimin ilkelerinden ne kadar uzaklaşıldığının bir başka sembolü olarak görülüyor.

Gazete yatırım sayesinde, okuyucularına cep telefonu üzerinden mobil hizmet de verecek.

Halkın Günlüğü Çin'deki internet kullanıcılarının çok küçük bir kısmı tarafından takip ediliyor.