BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Cizre son durum kaç kişi öldü bakan açıkladı

CİZRE'den gelen en son haberleri son dakika gelişmeleriyle sizler için derledik. Cizre son durum 7 günde ölenlerin sayısı 9 olarak açıklandı.

Abone ol

CİZRE haberleri gündemin zirvesinde.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'de kaç kişi öldü sorusunun yanıtını verdi. Cizre'de 1 hafta içerisinde 9 kişi yaşamını yitirdi. Altınok'un verdiği rakamları göre ölenlerden 7'si PKK'lı, 2'si kimliği belirsiz kişi ve 1 sivil vatandaş. 

CİZRE SON DURUM NELER OLDU DÜN GECE YAŞANANLAR? 

Altınok, şunları söyledi:

"Cizre'de 4 Eylül 2015 günü başlayan operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı imha edilmiş, 30 hendek ve barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmış, ikisi kimliği belirsiz olmak üzere yedi terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. 11 polisimiz ve dört vatandaşımız yaralanırken, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

Cizre son durum bilgilerine göre sokağa çıkma yasağı 7. gününde de devam ediyor. Cizre son dakika haberlerine göre olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısı belli oldu. Cizre'de son 7 günde 9 kişi yaşamını yitirdi. 

CİZRE'DE MÜDAHALE

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahalede bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçenin farklı mahallelerinde bir araya gelen göstericiler, barikat kurarak yolları kapattı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine taş, ses bombası ve havai fişekle saldıran gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sonunda ara sokaklara kaçan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik sürüyor.

cizre-son-durum-kac-kisi-oldu-korkunc-rakam.jpg 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı bu sabah itibariyle 1 haftayı geride bıraktı. Kentten sağlıklı bilgi akışı sağlanamazken, sık sık elektrik kesintilerinin yaşanıyor.

cizre-son-durum-kurt-kadin-isyan-etti.jpg
YETER ARTIK! KANINIZ KANIMIZA KARIŞTI

HDP heyetinin de bulunduğu kalabıkla birlikte Cizre'ye gitmeye çalışan Kürt bir annenin feryadı sosyal medyada günün konusu oldu. Bir grup polisin yanına giden kadın Kürtçe, "Yeter, birbirimizi öldürmeyelim, biz kardeşiz. Kanınız kanımıza karıştı" diye isyan etti.

İşte o anlar...


CİZRE'DE SON 1 HAFTANIN EN ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARI YAŞANDI

4 Eylül gününden beri sokağa çıkma yasağı bulunan ilçede dün gece bu bir haftanın en şiddetli patlama ve silah sesleri duyuldu. Zaman zaman ağır silah seslerinin duyulduğu ilçede elektrikler sık sık kesildi. 

Teyit edilmemiş ilk bilgilere göre dün gece iki kadın ve bir genç erkek olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybetti. Bölgedeki yerel basın organlarının bazıları ise ölü sayısını 8 olarak duyurdu. Bomba ve silah seslerinin gece boyu susmadığı Nur, Sur, Cudi, Yafes mahallelerinde çok sayıda yaralı olduğu da iddialar arasında. 

Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de gece saatlerinde Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bu gece bir katliamla karşı karşıyayız Nura yönelik tank top ve diğer silahlarla saldırıyorlar” dedi.

Encü şu paylaşımlarda bulundu:

cizre son durum.jpg 



cizre-son-durum-son-dakika-haberleri-internethaber.comda..jpg
HDP HEYETİNE İZİN YOK

Diyarbakır’dan Cizre’ye gitmek üzere dün yola çıkan ancak Mardin Midyat’ta önleri kesilince İdil'e yürüyerek ulaşan ve geceyi burada geçiren HDP heyeti, sabah Cizre’ye gitmek üzere yeniden yola çıkmak istedi. Aralarında AB Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının bulunduğu heyetin önü İdil çıkışında yeniden kesildi. Polisler heyete izin vermeyeceklerini belirterek, "Can güvenliğinizi sağlayamayız. İzin vermiyoruz" dedi. Heyetin güvenlik güçleriyle görüşmeleri devam ediyor.

MÜDAHALE EDİLDİ, DAĞ BAŞINDA KALDILAR

HDP heyetindeki milletvekillerinden Garo Paylan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda, "Cizre yolunda barikatı aştık. Yolu bir daha kestiler, dağlara vurduk. Bakanlara, milletvekillerine müdahale ediliyor" dedi.

cizre-haber-son-dakik-gelismeleri.jpg
‘ORTADA PKK FALAN YOK’

Dün akşam RS FM radyosunda canlı yayına katılan heyetteki HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kentteki son durumla ilgili olarak, “Ortada PKK falan yok, Cizre'deki kavga halkla” diyerek, hükümeti “çıldırmış olmakla” suçlamıştı.