BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Siirt ve Batman'da Cizre gerilimi!

Siirt ve Batman'da Cizre'deki sokağa çıkma yasağını gerekçe gösterip izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale edildi.

Abone ol

Siirt ve Batman'da sokağa çıkma yasağının bir haftayı geride bıraktığı Cizre'deki operasyonlara dönük protestolara polis müdahale etti.

Siirt'te, Cizre'deki sokağa çıkma yasağını gerekçe göstererek izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahalede bulunuldu. Aydınlar, Cumhuriyet ve Kurtalan caddelerinde toplanan göstericiler barikat kurup yolu kapatmak istedi.

Güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate almayan yüzleri maskeli kişilerin polise taş ve molotofkokteyleriyle saldırmaları üzerine, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçarken, grubun içinde silahlı teröristlerin olabileceği ihtimali üzerine polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

BATMAN'DA GÖZALTILAR

Batman'da, Cizre’deki sokağa çıkma yasağını protesto gösterisi sırasında polis aleyhinde slogan atan 3 kişi gözaltına alındı.

Emek Platformu tarafından Atatürk Parkı önünde düzenlenen basın açıklamanın ardından, bir grup 1 saatlik oturma eylemi başlattı. 

Eylemin sonunda polis aleyhinde slogan atan 3 kişi, gözaltına alındı.

Şahısların gözaltına alınmasına tepki gösteren Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Mehmet Can Demir, polis amiri ile tartıştı.

Gözaltına alınan 3 kişi, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.