BIST 10.211
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.455,77
HABER /  GÜNCEL

'Çinli çocuğun gözlerini teyzesi oydu'

Çin polisi, altı yaşındaki bir çocuğun gözlerini oyduğundan şüphelenilen kişinin çocuğun teyzesi olabileceğini açıkladı. Olaydan sonra kuyuya atlayarak intihar eden teyzenin elbisesinde çocuğun kan izinin bulunduğu belirtiliyor.

Abone ol

Çin polisi, altı yaşındaki bir çocuğun gözlerini oyduğundan şüphelenilen kişinin çocuğun teyzesi olabileceğini açıkladı.

Zhang Huiying adlı kadın olaydan altı gün sonra bir kuyuya atlayarak yaşamına son vermişti.

Şinhua haber ajansına göre, polis yetkilileri, kadının elbiselerinde Guo Bin adlı çocuğun kan izlerinin bulunduğunu söylüyor.

24 Ağustos'ta Şanşi kentinde meydana gelen olay tüm ülkeyi sarsmıştı.

Guo Bin, sokakta oynarken kaybolmuştu.

Ailesi, çocuğu ve oyulan gözlerini saatler sonra kanlar içinde buldu.

Çocuk hastaneye kaldırılırken, polis yetkilileri olayla bağlantısı olabilecek bilgi verenlere 100 bin yuan (16 bin 340 dolar) ödül verileceğini duyurdu.

Şinhua olayı "Kandırılarak boş bir alana götürülen çocuğun gözleri, kimliği bilinmeyen bir kadın tarafından oyuldu" diye duyurdu.

Ailesi çiftçi olan altı yaşındaki çocuğun kanlar içinde bulunan gözlerinde kornea olmadığı yolundaki iddialar, saldırının arkasında organ mafyasının olabileceği şüphesini doğurmuştu.

Polis yetkilileri korneaların yerinde olduğunu açıkladı.

Çocuğun ailesi, teyze Zhang Huiying'le tartıştıkları yolundaki haberleri yalanladı.

Hong Konglu bir doktor, Guo Bin'i hastanede ziyaret etti. Doktor, çocuğun ışığı ve şekilleri algılayabilmesi için ücretsiz elektronik göz takmayı önerdi.