BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriyeli genç kız Türkiye’de muradına erdi

Ülkesindeki savaşta birçok yakınını kaybeden Suriyeli Fadile Haseki, Türk genci İbrahim Çiğdem ile evlendi. Genç çift, Suriye ve Türkiye bay...

Abone ol

Ülkesindeki savaşta birçok yakınını kaybeden Suriyeli Fadile Haseki, Türk genci İbrahim Çiğdem ile evlendi. Genç çift, Suriye ve Türkiye bayraklarının asıldığı salona Rabia işareti yaparak girdi.
Nevşehirli İbrahim Çiğdem (24), bir yardım kuruluşu aracılığıyla gönüllü olarak gittiği Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Haaffle bölgesinde görücü usulü ile tanıştığı Fadile Haseki (20) ile evlendi. Ülkesindeki savaşta birçok akrabasını kaybeden genç kızla Nevşehir’de düzenlenen düğün töreni ile dünya evine giren İbrahim Çiğdem, eşi ile birlikte salona Rabia işareti yaparak girdi. Fadile Haseki’nin annesi Hind ve babası Bessam Haseki’nin de katıldığı düğünde Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak ilahiler söylendi.
Türkiye’de olduğu için çok mutlu olduğunu ve ülkesindeki masum insanlara verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şükran duyduğunu kaydeden Fadile Haseki, “Ülkemde çok acılar çektim. Yaşadığımız kent günlerce bombalandı. Amcamı ve birçok akrabamı kaybettim. Ayrıca komşularımın birçoğu öldü. Huzuru Türkiye’de buldum ancak ülkemdeki savaş beni çok üzüyor. Umarım en kısa sürede tüm Suriye halkı bu zulümden kurtulur” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesine uyacaklarını söyleyen damat İbrahim Çiğdem ise, “Gönüllü olarak Suriye’ye gittiğimde büyüklerimin aracılığıyla eşimin ailesi ile tanıştım. Zulüm gören bu coğrafyada Müslüman bir genç kız ile evlenmek istedim ve Allah bana bunu nasip etti. Eşim ülkesinde çok acılar çekti. Umarım bundan sonra huzuru bulur” dedi.
(İHA)