BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Obama İsveç’te

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye gündeminin yoğun olduğu bir dönemde resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç’in başkent Stockholm’e geldi.<br/...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye gündeminin yoğun olduğu bir dönemde resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç’in başkent Stockholm’e geldi.
Obama, iki günlük temaslarına Başbakan Fredrik Reinfeldt ile görüşerek başlayacak. İkili daha sonra ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayacak. Obama ve Reinfeldt, ardından Nazi işgali döneminde Macaristan’da 100 bini aşkın Yahudi’nin kurtulmasını sağlayan İsveçli iş adamı ve diplomat Raoul Wallenberg anısına bir sinagogda düzenlenecek anma törenine katılacak.
ABD Başkanı, Stockholm Kraliyet Teknoloji Üniversitesi’nde, Norveç, İzlanda, Danimarka ve Finlandiya devlet ve hükümet başkanlarının da katılacağı "Yenilenebilir Enerji ve Çevre" konulu toplantıya iştirak edecek. Obama, ziyaretin ikinci gününde ise, İsveç Kralı 16. Gustaf ile bir araya gelecek. ABD Başkanı öğle saatlerinde G-20 zirvesinin düzenleneceği Rusya’nın St. Petersburg şehrine hareket edecek.
(İHA)