BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bu kavganın nedeni camiden gelen sesler

Konya’da camiden gelen seslerden rahatsız olan vatandaşlarla cemaatin kavgası güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. <br/>...

Abone ol

Konya’da camiden gelen seslerden rahatsız olan vatandaşlarla cemaatin kavgası güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay, akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde bulunan Hacı Musa Faydasıçok Camisi’nde meydana geldi. İddiaya göre, caminin derneği 5 yıllığına caminin alt bölümünü bir derneğe kiraladı. Dernek mensupları yaklaşık 3 yıldan bu yana haftanın belirli günlerinde burada toplanmaya başladı. Camiden gelen seslerden rahatsız olan mahalleli, cemaat üyelerini uyardı ancak cemaat üyeleri ve mahalleli arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Cemaat üyeleri ve mahalleli arasındaki kavgayı gören vatandaşlar polisi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis cemaatle mahalleli arasında çıkan kavgayı ayırdı. Kavgadan sonra cemaatten ve kavgaya karışan mahalleliden birçok kişi ifade vermek üzere Köprübaşı Polis Merkezi’ne götürüldü.
Mahallede oturan ve darp edilen Sıdıka Başoda, "Mahallede imza toplayarak bunları çıkarmak isterdik. İmzayı topladıktan sonra çıkarmaya çalıştığımız zaman eşimi iki defa dövdüler sonra beni dövdüler. Bakkal araya girdi, bakkalı da dövdüler” dedi.
Darp edilen caminin karşısında market sahibi olan Ali Şimşek ise, "Caminin dernek başkanı çıkın diye talepte bulundu. Talep sonrası biz çıkmayacağız, biz ibadetimizi burada yaparız diyerek, imza yetkisi olan kişilerden rica ettiler, biz burada oturalım dediler. İmza yetkilileri de vazgeçmeyince imza yetkisi olanları dövdüler” diyerek olayı anlattı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)