BIST 10.166
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.467,56
HABER /  DÜNYA

11 taraftara adli işlem

Adana’da oynanan, Adanaspor-Manisaspor karşılaşmasında Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a uymadığı tespit edilen 11 k...

Abone ol

Adana’da oynanan, Adanaspor-Manisaspor karşılaşmasında Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a uymadığı tespit edilen 11 kişi hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor ile Manisaspor arasında 1 Eylül’de oynanan maç ile ilgili 3 kişiye çirkin tezahürat yamaktan, 4 kişiye spor alanlarına yaksa madde sokmaktan, 4 kişiye de taşkınlık yapmak ve spor tesisine zarar vermekten adli işlem yapıldı. Ayrıca, maç öncesi 31 taraftara alkol muayenesi yapılırken, 5 kişi alkollü olduğu gerekçesiyle maça alınmadı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bütün amacımız; halkımızın, taraftarın, yöneticilerin, sporcuların ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye’ ye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktı.”
(İHA)