BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çin: Google'a korsan saldırısı iftira

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Google'un siber saldırıların ardında oldukları yolundaki iddialarının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Abone ol

Çin, bu ülkedeki bilgisayar korsanlarının yüzlerce Amerikalı üst düzey yetkili, askeri personel ve gazetecinin kişisel elektronik postalarına girdiği yolunda Google'dan gelen açıklamayı yalanladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, bu tür saldırıların ardında oldukları yolundaki iddialarının kabul edilemeyeceğini bildirdi.

İnternette arama devi Google, doğrudan Çin hükümetini sorumlu tutmasa da sanal korsanlık kampanyasının Çin'in doğusundaki Jinan kentinden kaynaklandığını savunuyor.

ABD merkezli şirket, güvenliğinin aşılamadığını, ancak bazı şahıslara ait şifrelerin ele geçirildiğini bildirdi.

Çinli siyasi eylemciler ve diğer Asya ülkelerindeki yetkililerin hesaplarının da hedef alındığı belirtildi.

'Çinli korsanlar saldırdı'

Şirketin açıklamasında, "Google kullanıcıların şifrelerini ele geçirmeyi ve elektronik postalarını gözlemlemeyi amaçlayan bir saldırı fark etti ve boşa çıkardı. Saldırı kurbanlarına haber verdik ve hesaplarını güven altına aldık. Ayrıca ilgili hükümet kurumlarına da bilgi verildi' denildi.

Korsanların, Google'ın elektronik posta hizmeti Gmail'e benzeyen sahte sayfalar yaparak şifreleri ele geçirmeye çalıştığı açıklandı.

Elektronik posta adresleri ve şifreleri ele geçiren korsanların daha sonra Gmail sunucusuna, ilgili hesaba gelen elektronik postaları, kendi kurdukları bir elektronik posta hesabına iletmeleri talimatı verdikleri belirtildi.

Washington'daki BBC muhabiri Adam Brookes, bu tür saldırılardan hükümetlerin mi, bireylerin mi sorumlu olduğunu bulmanın çok zor olduğunu söylüyor.

Ancak Brookes, hassas bilgilere sahip olabilecek bireylerin hedef alınmasının, bunun bir siber saldırıdan çok, siber casusluk girişimi olması ihtimalini yükselttiğini belirtiyor.

Beyaz Saray ise hükümete ait elekronik posta hesaplarına girildiği yönünde bir işaret bulunmadığını duyurdu.