BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yunanistan ekonomisinin bittiği an

Ekonomik krizle boğuşan komşu Yunanistan'a birbiri ardına kötü haberler geliyor. İşte sonuncusu...

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın "B1" olan yerel ve yabancı para cinsinden tahvil notlarını üç kademe birden düşürerek "Caa1"e çekti, notların görünümü ise "negatif" olarak belirledi.

Kuruluş yaptığı açıklamada, kararda, Yunanistan'ın borç pozisyonunu yeniden yapılandırmadan istikrara kavuşturamaması riskinin artmasının etkili olduğunu vurguladı.

Moody's, Yunanistan'a finansal yardım sağlayan Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB), gelecekte özel sektör kreditörlerinin de yeniden bir borç yapılandırmada yer almalarını ön şart olarak ortaya koymaları riskinin yükselmesinin, kredi notunun düşürülmesinde etkili olduğuna işaret etti.

Yunanistan'ın temerrüte düşmesi olasılığını yüzde 50 olarak gördüklerine dikkati çeken Moody's uzmanları, negatif görünümün de Yunanistan'ın çok büyük borç yükünü, yapısal reform paketinin uygulanma risklerini ve dış desteğe ihtiyacının devam etmesini yansıttığını belirtti.

Yunanistan'ın notlarını 9 Mayıs'ta olası bir indirim için izlemeye alan Moody's, not indirimi ile birlikte bu gözden geçirmeyi de tamamlamış oldu.