BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.441,94
HABER /  POLİTİKA

Zana'dan Erdoğan'a 'Öcalan çağrısı'

Bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, Silvan mitinginde AK Parti'nin ampüllerini patlattı

Abone ol

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, dün Silvan İlçesi'ndeki mitingde AK Parti'nin amblemi ampulü kırarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi:

"Artık bu halk yalanlarınıza kanmayacak ey Başbakan! Bu halkın karşısına çıkmak istiyorsan sayın Abdullah Öcalan'ı bu halkla kavuşturacaksın, özerkliği ilan edecek ve eyalet sistemini kabul edeceksin"

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Seçim bölgesi olan Silvan, Hazro ve Bismil İlçeleri'nde çalışmalarını sürdüren Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, AK Parti ve CHP'nin bölgede miting düzenlemesini ve TSK'nın operasyonlarını eleştirdi.

"Katledilen 12 gencin doğum tarihlerine ve PKK'ye katılış tarihlerine baktım. Daha hepsi çok gençti. Bunlar AKP'nin inkar ve imha politikalarına karşı katılım sağlamışlardı. Kürt halkı AKP ve CHP'ye gereken cevabı verdiği halde, hangi yüzle buraya geliyorlar. Kürt halkı 12 Haziran'da onlara öyle bir cevap verecek ki gelip Kürt halkına yalvaracaklar. AKP'nin demokrasisi sadece kendilerine işliyor. İktidara karşı olan tüm aydın ve gazetecileri cezaevlerine atıyorlar. Karşıt oldukları için gazeteler kapatılıyor. Sayın Başbakan bir gün bu halk seni öyle bir zindana atacak ki feleğin şaşacak. 12 Eylül kadrolarının hepsi şu an AKP'nin kadrolarıdır. Darbe döneminde askerler TV'lere çıkıp vaaz veriyorlardı. Şimdi AKP bu sistemin sözcülüğünü yapıyor. Bu halk artık sizin yalanlarınıza kanmayacaktır."

'ÖZERKLİĞİ VE EYALET SİSTEMİNİ KABUL EDECEKSİN'

Başbakan Erdoğan'a seslenen Zana, "Ey Başbakan bu halkın karşısına çıkmak istiyorsan, sayın Abdullah Öcalan'ı bu halkla kavuşturacaksın, özerkliliği ilan edecek ve eyalet sistemini kabul edeceksin. O zaman bu halkın karşısına çık. Yoksa bu halk seni karşısında istemiyor" dedi.