BIST 10.204
DOLAR 32,20
EURO 34,76
ALTIN 2.426,29
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş rotayı Alex'e çevirdi

Transfer çalışmalarına İspanya'da devam eden Beşiktaş, bir stoper bir de forvet almak için çaba harcıyor.

Abone ol

Siyah-Beyazlı yöneticiler, rotayı Brezilya'nın Sao Paulo takımında kiralık oynayan Alex Silva'ya çevirdi. Kartal önce Miranda'ya talip olmuştu. Ancak bu futbolcunun 6 ay önce İspanyol devi Atletico Madrid'le anlaşmaya varmış olması planları altüst etti.

Zaman'dan Temel Yirmibeşoğlu, stoper için ısrarcı olan Kartal, Miranda ile beraber oynayan Alex Silva'yı takibe aldı. Hamburg'dan kiralık olarak Sao Paulo'ya gelen Silva, uzun boyu ve çabukluğuyla dikkat çekiyor.

İki sezon Hamburg'da ter döken, sonrasında Brezilya'ya geri dönen 1,92 m. boyundaki tecrübeli oyuncu için yönetim büyük çaba sarf ediyor. 26 yaşındaki futbolcu mücadeleci yapısıyla sivriliyor.

Milli takım formasını da giyen Alex Silva için belirlenen bonservis bedeli ise 2 milyon Euro. Kartal'ın ileri uç için düşündüğü isim ise Atletico Madrid'in bir diğer golcüsü Diego Costa. 22 yaşındaki genç golcü için Beşiktaş 4 milyon Euro'yu gözden çıkarttı. As gazetesi de bu oyuncunun gidebileceği takımlar arasında Beşiktaş'ı gösterdi. Costa, Atletico Madrid'deki ilk sezonunda 38 maçta forma giydi ve fileleri 8 kez havalandırdı.

Beşiktaş, Diego Forlan için de son teklifini sundu. Forlan'ın gelmeyi kabul etmesi halinde Costa transferi gerçekleşmeyecek. Forlan'ın süre istediği ve yakın bir zamanda kararını vereceği bildirildi. Uruguaylı yıldızın Madrid'de kalma ihtimalinin yüksek olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Beşiktaş'ın yeni transferi Mustafa Pektemek sağlık kontrolünden geçti.