BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Arıtman Kılıçdaroğlu'ndan utanıyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyarbakır mitingindeki konuşmasına CHP içinden sert eleştiriler geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyarbakır mitingindeki konuşmasına CHP içinden sert eleştiriler geldi. Kılıçdaroğlu'ndan utanç duyduğunu belirten Arıtman, CHP'nin intihar ettiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin Diyarbakır mitinginde Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'ın projesi olan "Akil Adamlar Komisyonu"nu kurma sözü vermesine, CHP içerisinden sert eleştiriler geldi.

Akit'e konuşan CHP'li vekiller, "Kılıçdaroğlu'nun PKK ağzıyla konuşmasından utanç duyuyoruz. Akil adamlar zaten en yakınındakiler, başkasına gerek yok" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

YANINDAKİLER DE ZATEN ÖYLE ADAMLAR

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin PKK ağzıyla konuşmasını, PKK liderinin önerilerini dile getirmesine bir CHP'li olarak utanç duyuyorum" dedi. CHP eski Mardin Milletvekili Mahmut Duyan da "Akil adamlar zaten Kılıçdaroğlu'nun yanında. Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin bunların hepsi onun yanında. Başkasına gerek yok ki" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN "AKİL ADAMLAR KOMİSYONU"

Kılıçdaroğlu, Öcalan'ın sık sık gündeme getirdiği ve BDP'nin sahip çıktığı Akil Adamlar Komisyonu'nu 'Toplumsal Bütünleşme projemizin en önemli ayağı' olarak nitelendirirken, şunları söylemişti: "İktidar olduğumuzda uygulamaya koyacağımız Toplumsal Bütünleşme projemizin en önemli ayağı ve altyapısı Akil Adamlar Komisyonu olacak. Bu komisyon tek partinin ya da hükümetin komisyonu olmayacak. Meclis Başkanı'nın çağrısı ile kurulacak. Tüm partilerin önereceği isimler aynı anayasa hazırlar gibi bu konuyu ele alacak. Her parti eşit sayıda akil adam önerecek. Bu uzun uzlaşma birikimi ve deneyimi aslında Türkiye'de var."

BU DA ÖCALAN'IN AKİL ADAMLARI

Akil Adamlar Komisyonu ilk olarak teröristbaşı Abdullah Öcalan tarafından gündeme getirilmişti. Öcalan avukatları aracılığıyla bu düşüncesini şöyle açıklamıştı: "Ben somut bir öneri sunuyorum; Hemen bir akil adamlar komisyonu kurulmalıdır. Bu akil adamların kimlerden oluşacağı çok önemli. Ben sadece biz seçelim, bizim seçtiğimiz insanlardan oluşsun demiyorum. Devletin de seçeceği kişilerden oluşan bir komisyon olur. Örneğin İlter Türkmen olabilir. Çünkü İlter Türkmen bu devlete hizmet etmiş biridir, devleti de, bizi de iyi tanıyor. Demokratik ilkeler çerçevesinde taraflar arasında görüşmeler yapabilirler. İrlanda'da, Kosova'da, Güney Afrika'da akil adamlar komisyonuyla sorunun çözümüne gittiler"

ARITMAN: UTANÇ DUYUYORUM

CHP'li vekiller, Kılıçdaroğlu'nun, Öcalan'ın projesini gerçekleştirme vaadinde bulunmasına sert tepki gösterdi. Yeni Akit'e konuşan İzmir milletvekili Canan Arıtman, büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin PKK ağzıyla konuşmasını, PKK liderinin önerilerini dile getirmesine bir CHP'li olarak utanç duyuyorum" dedi. Arıtman sözlerini şöyle sürdürdü: Bu sorunu çözmek her partinin görevidir ama çözüm için 40 bin masum insanın kanını dökmüş bir terör örgütünün çözüm önerilerini dile getirmek hatta onların bile cesaret edemeyeceği şeyleri söylemek CHP için intihar olur."

'AKİL ADAMLAR KILIÇDAROĞLU'NUN EN YAKINLARI'

CHP eski Mardin Milletvekili Mahmut Duyan da "Akil adamlar zaten Kılıçdaroğlu'nun yanında. Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin bunların hepsi onun yanında. başkasına gerek yok ki. Onlar bu işi en iyi bilenlerdir" şeklinde konuştu.