BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,09
ALTIN 2.448,66
HABER /  SPOR

Cimbomda revizyon sürecek

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp bir kaç ismin daha gideceğini söyledi

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbulspor karşısında takımının sergilediği oyundan memnun kaldığını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Karl Heinz Feldkamp, taraftarları karşısında İstanbulspor maçını oynama kararı aldıklarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bugün takımım baskı altında oynadı. Berabere kaldık ama bunu bir boks maçı olarak düşünürsek, puanla biz kazanırdık'' dedi.

Transfer ilgili olarak ''Çalışıyoruz'' demekle yetinen Alman teknik adam, Lincoln'un performansının sorulması üzerine, ''Yalnızca Lincoln değil Barış, Serkan ve Linderoth gibi tüm yeni transferlerimizin durumunu sormak gerekir. Bugün iyi oynadılar. Eski oyuncularımız da performanslarını biraz yükseltirlerse takım olarak çok daha iyi duruma geliriz'' diye konuştu.

Savunmamız iyiydi

Feldkamp, maçtan sonra yayıncı kuruluşta yaptığı açıklamada ise savunmalarının iyi olduğunu belirterek, ''90 dakika içinde rakibe yüzde yüz gollük pozisyon vermedik. Birkaç tane gollük pozisyonlar bulduk ama atamadık. Bu, bizim maç kazanmamız için yeterli değildi'' dedi.

Takımda gol sorununun olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Alman teknik adam, ''Serkan gibi genç bir oyuncumuz öyle pozisyonlar buluyorsa bu bir problem değildir. Önemli olan gol pozisyonuna girmek. Lincoln açısından bakmayalım. 21 yaşındaki genç Serkan'ın bütün seyircinin önünde kendini gösterdiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Birkaç oyuncu daha gidecek

Alman çalıştırıcı, kadrosunun şişkin olduğunu vurgulayarak, ''Ligler başlayana dek kadro şişkin olduğu için birkaç oyuncu gidecektir'' dedi. Feldkamp, ''İstanbulspor maçının ilk yarısındaki 11, ideal 11'iniz mi?'' biçimindeki soru üzerine ''Hayır, ideal bir kadro şu anda yok. 18-20 oyuncum var ve tam olayın içindeyiz. Bu akşam onların en iyi yanlarını görmeye çalıştım'' diye konuştu.

Lincoln'ün şanssız gecesi

Galatasaray'da ilk kez bir maçta forma giyen Lincoln, İstanbulspor karşısında şanssız bir gece yaşadı. Özellikle isabetli serbest vuruşlarıyla bilinen Brezilyalı yıldız, maçta kullandığı 3 serbest vuruştan 1'ini orta olarak değerlendirirken, vuruşlardan 1'inde top auta gitti, diğerinde ise top barajı aşamadı.

İstanbulspor karşısında kazanılan penaltıda topu direğe nişanlayan Lincoln'un, sol çaprazda girdiği bir pozisyonda da vuruşunda top direkten döndü. Özellikle kaçırdığı penaltı sonrası üzüntü yaşayan Lincoln'e taraftarlar, tezahüratlarla moral vermeye çalıştı.

Öte yandan karşılaşmanın bitimine 10 dakika kala taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan ayrılmaya başlarken, dönüş yolunda yine yoğun bir trafik oluştu.

Canaydın maça geldi

Taraftar tepkisi nedeniyle İstanbul'da uzun süredir takımının maçlarına gelmeyen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, bu akşamki maçta protokol tribünündeki yerini aldı.

Uzun bir aradan sonra takımını izleyen Canaydın, başkan yardımcısı Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstünel ile birlikte müsabakayı izledi. Galatasaray, yarın yapacağı çift antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek.