BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,10
ALTIN 2.451,47
HABER /  SPOR

Taksimde Irak coşkusu

Irak Milli Takımı'nın Asya Kupası'nı alması İstanbul'da da coşkuyla kutlandı

Abone ol

Irak Milli Takımı'nın Asya Kupası final maçında Suudi Arabistan Milli Takımı'nı 1-0 yenerek kupayı alması, İstanbul'da da kutlandı. Taksim Meydanı'na gelen Iraklılar, Türk ve Irak bayrakları açarak sevinç gösterisi yaptı.

Asya Kupası'nı kazanarak şampiyon olan Irak Milli Takımı, Türkiye'de yaşayan Iraklılar'ı sevince boğdu. Irak Milli Takımı'nın 1-0'lık galibiyetle kupayı almasının ardından Taksim Meydanı'na gelen Iraklı vatandaşlar, Türk ve Irak bayrakları eşliğinde kutlama yaptı. Meydanda zafer turu atan taraftarlar, meydandaki vatandaşların meraklı bakışları arasında sevinç çığlıkları attı. Bazı taraftarların yüzüne Arapça olarak 'Allah-u Ekber' yazdığı görüldü.

Kutlamalara katılan Irak Türkleri Adalet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mithat İbrahim, "Irak'ta yaşanan savaşa rağmen, yapılan mücadeleye rağmen Irak Milli Takım'ı, Suudi Arabistan'ı yenerek şampiyon oldu. Çok sevinçliyiz, mutluyuz. Hep bir araya gelerek burada zaferimizi kutluyoruz. İşgale rağmen şampiyon olmamız, Irak'ın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Türkiye'den ricam, Irak Milli Takımı ile bir dostluk maçı yapmasıdır" diye konuştu.
Kutlama yapan yaklaşık 100 kişilik grup, kutlama gösterisinin ardından sessizce dağıldı.