BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,10
ALTIN 2.449,07
HABER /  DÜNYA

Rus denizaltılar görevde

Rusya, Kuzey Buz Denizi'ndeki karasularını yeniden tespit ettiriyor

Abone ol

Rusya, Kuzey Buz Denizi'ndeki karasuları konusundaki iddialarını kanıtlamak için 2 mini denizaltıyı deniz tabanına gönderdi.

Mini denizaltılar, bugün yaptıkları deneme dalışında, Rusya'nın en kuzeyindeki adalarının yakınında bulunan Franz Josef takımadalarının 87 kilometre kuzeyinde 1.3 kilometre derinliğe indiler.

Moskova'nın Kuzey Buz Denizi tabanındaki doğal kaynaklar üzerindeki iddialarına kanıt getirmek amacıyla yapılan bu deneme dalışlarından sonra Rus ekibi, hafta sonuna doğru Kuzey Kutbu'nun 4 kilometre altında deniz tabanına Rus bayrağı dikmeyi öngörüyor.

Rusya'nın bu iddialı bilimsel ve siyasal çalışmasına 1'i deneyimli bir kutup kaşifi olan Arthur Çilingirov ile Vladimir Gruzdev adlı 2 parlamento üyesi de katılıyor. Deniz tabanının ayrıntılı bir haritasını da çıkarmayı planlayan ekipten parlamenter Çilingirov, şimdiye dek burada kimsenin gitmediği derinliklerdeki deniz tabanına ulaşmak amacıyla ciddi ve riskli bir görev üstlendiklerini belirterek, ''İnsanoğlu bunu uzun zamandır düşlüyordu'' diye konuştu.