BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,13
ALTIN 2.465,09
HABER /  SPOR

Cimbomda aynı senaryo

Canaydın ve Polat'ın transfer planları farklı. Yabancı oyuncularda bir gelişme olmaması can sıkıyor.

Abone ol

G.Saray'da Gravesen transferinin yılan hikayesine dönmesi akıllara geçen sezon yaşanan Pires ve Insua 'maceralarını' getirdi. Talip olunan yıldızların bir türlü gelmemesi moralleri bozuyor.

Dünyada transfer tüm hızıyla sürerken Galatasaray'ın gündemine aldığı yabancı futbolcularla bir türlü anlaşamaması endişe yaratıyor. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu yakalayan kadroyu 'az ama öz' futbolcularla takviye edeceğini açıklayan yönetimin hala sonuca ulaşamaması "Acaba geçen yılın bir tekrarı mı olacak?" dedirtiyor.

Bilindiği üzere Galatasaray, geçtiğimiz transfer sezonunda da Robert Pires ve Federico Insua gibi futbolcularla aylarca ilgilenmiş ancak bu yıldızlara sarı-kırmızılı formayı giydirememişti. Hatta o dönem Sportif Direktör olan Bülent Tulun'un; Insua, Boca Juniors'a imza attıktan sonra verdiği "Büyük oranda anlaştık" demeci büyük tepki çekmişti. Bu yıl da aynı senaryoThomas Gravesen'de yaşanıyor. Danimarkalı futbolcunun bir türlü 'evet' dememesi moralleri bozuyor.

YILDIZ MI YILDIZ ADAYI MI?
Başkan Canaydın, her fırsatta dile getirdiği "Yıldız futbolcu alacağım" sözünü yerine getirmek isterken, başkan yardımcısı Adnan Polat'ın, "Bize yıldız değil, Ribery gibi yıldız adayları lazım" şeklindeki bakış açısı kafalarda soru işaretleri yarattı. Bu görüş ayrılığının transfer çalışmalarına olumsuz etki etmesinden korkuluyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar, eldeki kadronun çok üstün gayret gösteren örnek futbolculardan kurulu olduğunu görüşünde. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve ligde süreklilik için fedakarlık sırasının yönetime geldiği de ortak kanı.