BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.427,98
HABER /  SPOR

Cimbom Kayseride dondu

Galatasaray Kayseri deplasmanında buz pistini andıran zeminde oynadığı maçta istediğini alamadı.

Abone ol

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bahattin Duran, Serkan Gençerler
    
Kayserispor: Ivankov, Erdal, Iglesias, Ragıp, Gökhan, Toledo, Kemal, Aydın, Mendez Russo, Uğur, Mehmet Topuz
    
Galatasaray: Mondragon, Tomas, Song, Inamoto, Arda, İliç, Hasan Şaş, Ayhan, Orhan Ak, Ümit, Sabri

MAÇ BAŞLADI

3. dakika.
Kayseri'de soğuk bir hava var... Sahanın zemini beyaz bir kar tabakasıyla kaplı... Futbolcuların işi hiçte kolay değil.

6. dakika. Kayseri'de 0-0 eşitlik sürüyor. Buzla kaplı zeminde iki ekipte topun kontrolünü sağlamakta büyük güçlük çekiyor. Bu dakikalar daha çok orta saha müücadelesi şeklinde geçti. Henüz kale sahalarında yaşanmış net gol pozisyonuyok.

7. dakika. Kayseri atağında Kemal sol kanattan rakip ceza sahasına girdiği anda yerden sert bir şut çıkarttı. Song bu pozisyonda topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.

9. dakika. Kayserispor bu anda gole Gökhan Ünal ile yaklaştı. Orta sahadan atılan uzun pasa hareketlenen Gökhan, Galatasaray savunmasını geçip kaleci Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Golcü isim ceza sahasına girdiği anda plase bir vuruş denedi. Şut kötü olunca meşin yuvarlak üstte farklı şekilde auta çıktı.

10. dakika. Kayserispor, ilk dakikalarda Galatasaray kalesinde daha etkili görünüyor. Sağ kanattan gelişen atakta, ceza sahasının önünde topu alan Mehmet Topuz sert bir vuruş çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

12. dakika. Galatasaray maçtaki ilk net pozisyonunu Ümit Karan ile buldu. Sağ kanattan Ayhan'ın ortasını iyi takip eden Karan, arka direkte topun gelişine vole denedi. Bu şık vuruşta top üst direği yalıyarak auta çıktı.

18. dakika. Galatasaray bu dakikalarda Kayserispor yarı sahasında daha çok görünüyor. Buz pistini andıran sahada iki takımda top yapmakta zorluk yaşıyor. Mücadelede 0-0 eşitlik devam ediyor.

24. dakika. Galatasaray atağında Ümit Karan sağ kanatta hareketlendiği anda İliç'in pasıyla topla buluştu. Golcü isim önündeki Toledo'yu geçerken rakibinin faulüyle yerde kaldı. Hakemde atışı Cimbom'a verdi. Hasan Şaş atışı kullandı. Ceza sahasına kesilen topu Kayseri savunması kafa ile çıkarttı.

29. dakika. Kayseri'de maçın temposu bu bölümlerde düşük. Kayserispor sol kanattan üst üste köşe atışları kullanıyor. Ceza sahasına gelen topu Galatasaray savunması taça atarak uzaklaştırdı.

30. dakika. Maçın 3'te 1'lik bölümü geride kaldı. Oyun kalitesinin vasatı aşmadığı karşılaşmada her iki ekibinde birer net pozisyonları var. Zaman zaman hızlanan maçta kale sahası önü pozisyonlar yaşanmıyor.

32. dakika. Galatasaray sağ kanattan İliç ile tehlikeli bir atak geliştirdi. Sırp futbolcu, Sabri'nin pasıya ceza sahasına girdiği anda altıpas içindeki Ümit Karan'a yerden pasını çıkarttı. Karan, topun kontrolünü sağlayamadı. Kayserispor ceza sahası içinde yaşanılan kısa süreli karambolde savunma topu güçlükle uzaklaştırdı.

35. dakika. Galatasaray bu kez sol kanattan tehlikeli geldi. Orhan'ın pasıya korner çizgisi üzerinde topla buluşan Arda ceza sahası dışındaki Hasan Şaş'a pasını çıkarttı. Şaş, uygun durumda topu ayağının içiyle köşeye bırakmak istedi. Vuruş kötü olunca meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

38. dakika. Kayserispor gole Gökhan Ünal ile yaklaştı. Sağ kanattan derinlemesine atılan pasa hareketlen golcü isim ceza sahasına sokulduğu anda önünde Tomas'ı buldu. Kayserili futbolcu meşin yuvarlağı soluna çekerek yerden plase bir şut çıkarttı. Top ters taraftan direğin dibinden auta çıktı.

41. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısı için son bölümler oynanıyor. Maçta gol yok. 0-0 eşitlik devam ediyor.

44.  dakika. Kayserispor atağında sol kanatta İglesias sırtı dönük olduğu halde dönerek Galatasaray'ın kalesine sert bir şut gönderdi. Meşin yuvarlak direği sıyırıp üst ağlara takıldı. Bu pozisyonda topa hamle yapan Mondragon hafif bir sakatlık geçirdi.

45. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Hakem oynanmamış süre olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatma anlarından gol olmadı. Kayseri'de ilk yarıda gol olmadı. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı futbolcuların vuruşu ile başladı...

. 49. dakika. Kayserispor'da Ragıp, İliç'i arkadan sert bir hareketle indirince sarı kartı gördü.

50. dakika. Sabri sol kanatta serbest atış kullandı. Genç isim doğrudan kaleyi düşündü. 2 kişilik baraja çarpıp yön değiştiren meşin yuvarlak yerden sekerek direğin dışına çarpıp kornere çıktı.

53.dakika. Karşılaşmanın 2.yarısında golsüz eşitlik bozulmuş değil. Maç 0-0 devam ediyor.

 62. dakika. Galatasaray'da bu dakikada Gerets oyuna müdahele etti. Arda yerini Hasan Kabze'ye, Hasan Şaş'ta Okan Buruk'a bıraktı.

66. dakika. Karşılaşma Kayserispor'un istediği tempoda gidiyor. Futbolcuların buzla kaplı zeminde organize atak geliştiremiyor. Galatasaray, bu sezon oynadığı maçlar içinde kaleye en az Kayseri karşısında kaleye şut gönderdi. Oyun bu dakikaya kadar 0-0'a kilitlenmiş durumda.

67. dakika. Galatasaray atağı ani gelişti. Kayserispor ceza sahası önüne uzun atılan pası İliç kafa ile Ümit Karan'ın önüne indirdi. Karan, İvankov'un kalesine boşaltığı anda aşırtma bir vuruş denedi. Karan'ın vuruşunda İvankov yükselerek topun kontrolünü sağladı. Karan, rakibin müdahelesiyle yerde kaldı hafif bir sakatlık yaşadı.



 71. dakika. Kayserispor'da Kemal yerini yeni transfer Brezilyalı Eder'e bıraktı.

72. dakika. Galatasaray atağında Kayserispor savunmasının arkasına atılan uzun pası kontrol eden Hasan Kabze bekletmeden yerden şutunu attı. Sarı-Kırmızılı savunma zamanın kapanarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

73. dakika. Buzlu zeminde ekipler orta sahayı uzun paslarla geçiyor. Savunmaların arkasına atılan derin paslarda bu dakikalarda her iki kalede pozisyonlar yaşandı. Kayserispor, sol kanattan ani gelişan atakta Gökhan Ünal ile pozisyona girdi. Sol kanattan Mehmet Topuz'un ceza sahasına ortasını Gökhan Ünal ceza penaltı noktasının gerisinde kaleye vurdu. Top direğin bir karış üzerinden auta çıktı.

77. dakika. Galatasaray bu dakikada gole Ümit Karan ile yaklaştı.Sağ kanattan Sabri'nin derin pasıyla Kayserispor savunmasının arkasına hareketlen Karan, bir anda kaleci İvankov ile karşı karşıya kaldı. Golcü ismin yerden vuruşunda kapanan İvankov meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

79. dakika. Kayserispor atağında sol kanattan Galatasaray ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal, Song'un darbesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verdi. Kayserili futbolcu penaltı kararı bekledi. Hakemin kararı tartışılır.



83. dakika. Maçın son dakikalarına girildi. Galatasaray gol için tüm hatlarıyla yükleniyor. Kayserispor'da ani ataklarla golü düşünüyor.

 84. dakika. Gerets, gol için son kozunu da oynadı. İliç, yerini Necati'ye bıraktı.

 85. dakika. Kayserispor'da Gökhan Ünal saha kenarına alındı, sahaya dahil olan isim İlhan oldu.

87.dakika. Maçta bu bölümlerde heyecan dorukta. Galatasaray, golü daha çok isteyen taraf görüntüsünde. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına oynanan top son olarak Kayserisporlu oyunculardan dışarı yöneldi. Kaleci İvankov'un son çabası meşin yuvarlağı oyun alanında tutmaya yetmedi.

88. dakika. Galatasaray'da Okan'ın kullandığı köşe atışı bir anda Kayserispor ani atağına dönüştü. Ragıp kendi yarı sahasında aldığı topla Galatasaray ceza sahası önüne kadar geldi. Kayserisporlu futbolcu kaleyi düşünmek yerine sağında ceza sahasına yönelen Eder'e pasını verdi. Brezilyalı futbolcunun şutunu Mondragon kornere çeldi. Aynı anda Eder için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

90. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

90+2. dakika. Uzatma dakikalarında sona doğru gidiliyor.Maçta gol yok. 0-0 beraberlik sürüyor. Bu anlarda oyun çok hızlandı. Her iki ekipte gol için ataklar geliştiriyor.

90+4. dakika. Kayserispor bu anda gole Ragıp ile çok yaklaştı. İlhan'ın ileri doğru oynadığı uzun pas bir anda Ragıp'ı Mondragon ile karşı karşıya bırakı. Mondragon'dan topu söken Ragıp, topu ayağından açınca araya süratle gelen İnamoto girip topu taça attı. Kayserspor son dakika golünü kaçırdı.

Karşılaşmada gol olmadı. Kayseri'de mücadale golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇ SONUCU: KAYSERİ: 0-0 :GALATASARAY