BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rus kızının korkunç dramı

Para kazanmak için Türkiye'ye gelen Rus kızı şehir şehir dolaştırılıp nasıl seks kölesi yapıldığını anlattı. İşte korkunç dram..

Abone ol

Moskovski Komsomolets gazetesinde çıkan yazıda Türkiye’deki fuhuş gerçeği gözler önüne seriliyor. Çok para kazanmak amacıyla Türkiye'ye giden 20 yaşındaki İrsen adlı genç kız, yaptığı açıklamada, "Beni, bir eşya gibi bir şehirden diğerine götürüp pazarlıyorlardı. Daha sonra çalıştığım randevu evinden ayağımda terliklerle kaçmayı başardım. Evime dönünce başımdan geçenleri kaleme alarak bir kitap yazdım" dedi.

GENÇ KIZIN YAŞADIĞI DRAM BİR İLANLA BAŞLIYOR

İrsen'in başına gelen olaylar, gazetede yayımlanan bir ilanla başladı. Genç kızın, başından geçenleri anlatırken heyecanlı olduğu gözleniyordu. İrsen, "Gazetede okuduğum ilana göre iş bulmak için gittiğim firmada İvan adında bir menajerle tanıştım. Menajer, yaşımı ve öğrenim durumumu sorduktan sonra Türkiye'de iyi para kazanacağım garantili bir iş bulabileceğimi söyledi.

UÇAKTAN İNER İNMEZ 5 BİN DOLAR BORÇLUSUN DEDİLER

Bunun üzerine 1 Aralık 2005'te İstanbul'a gittim. Havaalanında beni, kendisini Yana olarak tanıtan bir bayan karşıladı. Yana, bana, 5 bin dolar borçlu olduğumu ve borcumu ödemek için çalışmam gerektiğini söyledi. İvan'ın, beni 5 bin dolar karşılığında Türk randevuevine sattığının farkına vardım.

ÇARESİZLİKTEN ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANIYORLAR

İrsen, seks kölesi olarak çalıştırılan kızların çaresiz oldukları için uyuşturucu ve alkol kullandıklarını belirtti. İrsen, bazen annesiyle telefonla konuştuğunu ve konuşmalar dinlendiği için, annesine randevuevinde değil, bir deri mağazasında tezgahtar olarak çalıştığını söylediğini ifade etti.

DÖVÜLDÜM VE TECAVÜZE UĞRADIM

İrsen, 28 Ocak 2006'da İşder adındaki bir Türk tarafından randevuevinden kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü, orada pasaportu ve cep telefonu alındıktan sonra kendisine defalarca tecavüz edildiğini ve sık sık dövüldüğünü belirterek, "Bütün bunlardan sonra da, bana, İzmir'de erkeklere satılacağım söylendi" dedi.

ANNE KONSOLOSLUĞI ARADI

İrsen'in annesi, kızından uzun süre haber alamadığı için Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nu aradı. Ondan sonra İrsen, kayıp kişiler listesine alındı. Rusya Başkonsolosluğuna kızının fotoğraflarını gönderen anne, aynı zamanda sözde çalıştığı deri mağazasının adresini de bildirdi.

Erkeklere pazarlanmak amacıyla İzmir'e getirilen İrsen, artk İnterpol ve İstanbul polisinin takibine alındı. İrsen, İzmir'de beş bin dolar karşılığında Kenan adlı bir Türk'e satılmak istendi. Bunun üzerine İrsen, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi.

Mehmet adındaki yeni patronu, polisin operasyon düzenleyeceği konusunda önceden haberdar edildi. Mehmet adındaki kişi, polisten yardım istediği için İrsen'i çok kötü döverek, yarı baygın bir halde altı bin avro karşılığında Murat adındaki bir kişiye pazarladı.

İrsen, daha sonra Lilya isimli bir hayat kadınıyla 16 katlı bir apartmanın dairesinde müşterileri kabul etmeye başladı. Bir gün, kendisini pazarlayan kişiler uyuşturucu etkisi altındayken, kaldığı daireden kaçmayı başardı.

KOLAY PARA HAYALİNE KAPILMASINLAR

Taksi ile havaalanına giderek, görevli polise durumu bildirdi. Polis, Rusya Konsolosluğunu telefonla arayarak bilgi verdi. Rusya Konsolosluğundan gelen görevliler, İrsen'in İnterpol tarafından arandığını belirttiler... İrsen, hikayesini şöyle noktaladı: "Şimdi evde mesleğim üzerine çalışıyorum ve çok mutluyum. Genç kızların beni örnek almalarını ve 'kolay para kazanma' hayaline kapılmamalarını istiyorum."