BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Çiftçi kadınlara organik tarım kursu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde organik tarım kursu açıldı. Oldukça rağbet gören kurs 19 öğrencisini mezun etti...

Abone ol

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ''Organik Tarım Kursu''na katılan 19 üretici kadın sertifika almaya hak kazandı.

İlçeye bağlı Kumköy köyünde 18 Ocak-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve 72 saatten oluşan kursa, Kumköy ve çevre köylerden katılan çiftçi kadınlar başarılı oldu.

Eceebat Kaymakamı Bülent Uygur, Kumköy İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, toplumun yüzde 50'sini oluşturan Türk kadınının organik tarım kursuna katılarak sertifika almasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Organik tarımla üretilen ürünlerin pazarlanmasında bir sıkıntı yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu dile getiren Uygur, kursta alınan teorik bilgilerin kursiyerlerce bir an önce pratiğe dökülerek uygulamaya geçirilmesini istedi.

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Gölcük de organik tarımın endüstriyel tarımın insan ve çevre sağlığı ile ekonomik olarak ortaya çıkardığı olumsuz koşullar karşısında alternatif tarım uygulaması olarak doğduğunu belirtti.

Kursiyerlerden Fatma Kurt ise kurs sayesinde toprağı işlerken kullanılan bazı yöntemlerin, ilaçların, çevreye, ürünlere ve insanlara zarar verebileceğini öğrendiklerini ifade etti.

Çiftçi kadınlar olarak çocuklarına güzel bir dünya bırakmak istediklerini dile getiren Kurt, ''Atalarımızdan bizlere kalan bu değerli toprakları emanet olarak kabul ediyor ve bundan sonraki üretimlerimizde bu toprakları yaşanabilir olarak torunlarımıza bırakmayı görev biliyoruz''dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 19 üretici kadına sertifikaları dağıtıldı.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Mehmet Yağcı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Mahmut Ustamazman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, il genel meclisi üyeleri, köy muhtarları ile köylüler katıldı.