BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Aydoğdu vatandaşla buluştu

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Vali Faik Üstün İlköğretim Okulunu ve Yayla Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Abone ol

Kırklareli Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Aydoğdu, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ve başarılar diledi. Aydoğdu, ziyaretin ardından okul bahçesi içerisinde yapımı süren anasınıfının inşaatını gezdi.

Okul ziyaretinin ardından Yayla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Vali Aydoğdu, vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi. Dar gelirli ailelere bir imkan sunabilmek için Valilik olarak başlatılacak projeler kapsamında, mahalle sakinlerinin isteklerinin yerine getirileceğini belirten Aydoğdu, dar gelirli ailelere yeni konutların yapılacağı müjdesini verdi. Vali Aydoğdu, burada vatandaşları dinleyip not aldıktan sonra mahalle sakinlerinin alkışları arasında mahalleden ayrıldı.

Aydoğdu, dar gelirli ailelerin ve roman vatandaşların durumlarını gündeme aldıklarını belirterek, "Bütün imkanlarımızı değerlendiriyoruz. Meslek edindirme kursları, mikro krediler, konut sorunlarının çözülmesi gibi birçok konu, kademe kademe gündemimize gelecek. Roman açılımı çerçevesinde hükümetimizde bu konuda çok ciddi adımlar atıyor. Kırklareli'nin bu manada bir emsal teşkil etmesi, örnek olmasını istiyoruz. İşsizlik, Türkiye'nin problemidir. Bizim şu anda iş garantisi vermemiz söz konusu değil.

Ama elbette ilimizdeki iş adamlarımızdan, büyük fabrikalardan ricada bulunarak Roman vatandaşlarımızı ve iş ihtiyacı olan vatandaşlarımızı işe almalarını isteyeceğiz. Kurumlarımız geçici işçi alacağı zaman bu vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz'' dedi.