BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze Belediyesinin meydan mücadelesi

Avrupa şehirlerinin simgesi haline gelen kent meydanlarını Türk belediyeleri de hatırladı. Gebze yeni meydan için kolları sıvadı.

Abone ol

Cuma Pazarı sonunda bulunan, Gebze’nin trafikte en yoğun noktalarından biri olan ve yıllardır görüntü kirliliğine yol açan Osman Yılmaz Trafosu, Gebze Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Sedaş Gebze İşletme Müdürü Reha Ünivar gözetiminde gerçekleştirildi.

PRESTİJLİ MEYDAN DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Bağdat Caddesi, Şehit Numan Dede Caddesi, İlyas Uzuner Caddesi ve M.Akif Ersoy Caddesi’nin kesişme noktasında bulunan ve çirkin bir görüntü oluşturan trafonun yıkılması çevredeki esnafı da memnun etti.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, trafonun yıkılmasıyla Gebze’nin yeni bir meydan daha kazanacağını belirterek, “Cuma Pazarı sonundaki bu trafo görüntü kirliliğine yol açıyor, ulaşımda sıkıntılara neden oluyordu. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kavşak ve meydan düzenlemesi yaparak çevreye estetik bir görünüm kazandıracağız. Burası prestijli bir meydan haline getirilecek” dedi.

SIRADA AKSESAPAĞI VE GEBZE EML KAVŞAĞI VAR

Kavşaklarda bulunan ve ilçede görüntü kirliliğine yol açan trafoların yıkımına önümüzdeki haftalarda devam edileceğini belirten Başkan Köşker, Aksesapağı ve Gebze Endüstri Meslek Lisesi kavşağında bulunan trafoların kaldırılması için de gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

DİREKLER KALDIRILIYOR KABLOLAR YERALTINA ALINIYOR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sedaş’la gerçekleştirdikleri işbirliği sonucu Eskiçarşı, İbrahim Caddesi, Bağdat Caddesi’ndeki elektrik hatlarının yeraltına alındığını, çalışmaların öteki caddelere kaydırılacağını bildirdi.