BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akçakale yeşil alanlarını geri istiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanlığı, önceki dönemlerde yeşil alan olup da vatandaşlar tarafından işgal edilen alanları yeniden düzenleniyor.

Abone ol

Belediye, yeşil alan üzerinde hırdavat, moloz yığını ve odun yığarak işgal eden vatandaşlara tebligat çıkararak bu alanları boşatmasını istedi. Yeşil alanların temizlenmesi sırasında bazı vatandaşların karşı çıkması, sonucu değiştirmedi. Temizlenen eski yeşil alan mıntıkalarına belediye iş makineleri toprak sermeye başlayarak yeşil alan düzenlemesine başladı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere daha önceki belediye yönetimi, mahalle sakinlerinin dışarıda oturup rahatlaması için park yeri belirlemiş. Ancak bazı kişililer nüfuslarını kullanarak buralara hırdavat, odun ve moloz yığmışlar. Buralar kamunun malıdır. Burayı işgale etmek haksızlık. Bizler bu yeşil alanları asli amaçlarına hizmet etmek için yeniden gün yüzüne çıkararak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İlçemizin değişik mahallerinde yeşil alan olup da işgal edilen yerleri tek tek yeşil alana çevireceğiz. İlçemizde özellikle yeşil alanları ve yeşili yaymaya gayretindeyiz. Yeşil alanlar bir şehrin nefes alan damarları gibidir. Siz bu damarları keserseniz, şehir nefes alamaz. Şu anda personelimiz Turgut Özal mahallesinde işgal edilen bir yeri açıp yeşil alan açmaya çalışıyor. Bu alana toprak taşınarak bu bölgenin parka dönüştürülmesi için çalışmalar başlamış durumdadır. Park olarak düzenlenen yerler kısa zaman içinde halkımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.