BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.413,11
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten ek süre açıklaması!

Ak Parti bugün esas savunmasını verdi. Ancak daha 29'una kadar vakti vardı. Çiçek neden ek süre istenmediğini şöyle anlattı;

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı, 5 saat 45 dakika sürdü. Cemil Çiçek toplantı sonrasında yaptığı açıklamada bugün Mahkeme'ye sunulan savunma metni için neden ek süre istenmediğini açıkladı. "Bu belirsizliğin bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi.

Çiçek şunları söyledi:

NEDEN EK SÜRE İSTENMEDİ?

Esas hakkındaki savunmayı arkadaşlarımız takdim etti. Bundan sonra Başsavcı sözlü olarak sorularını soracak, bizden bir kişi de yine sözlü olarak cevapları verecek.

Süre 29'unda bitiyordu ama bu sürecin uzamasını istemedik. Çünkü Türkiye'ye çok fazla zararı oluyordu. İlk defa hükümetteki bir partiye kapatılma davası açıldı. Ek süre de istemedik, mümkün olduğunca en kısa sürede bu belirsizliğin bitmesini istiyoruz.

BAŞBAKAN HIRVATİSTAN'A GİDECEK Mİ?

Başbakan'ın kendisinden öğrendiğim kadarıyla, maçı takiben hem sayın Başbakan, hem de sayın Cumhurbaşkanı sayın Fatih Terim'i aradı. Ama gidip gitmeyeceğini bilmiyorum. Ama imkan varsa gitmesini de arzu ederim.