BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  POLİTİKA

Çiçek ve Tüzmen'in aklı başına gelecek!

BDP lideri Demirtaş boykot çağrısı için gittiği Erzurum'da çok iddialı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş referandumda boykot çağrısı için il gezilerini sürdürüyor.

Demirtaş Erzurum'da yaptığı mitingde, ''Yüksek Seçim Kurulu'nun özellikle bu bölgedeki sandıkları büyük büyük yapmasına gerek yok. Çünkü kimse içine oy atmayacak. Boşuna devletin parasını israf etmeyin. Büyük sandıklar yapmayın, küçük kumbaralar gönderin'' dedi.

Erzurum'un Hınıs ilçesinde, partisinin düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş, ''herkesi tekleştiren, inancını, kültürünü yasaklayan bir Anayasanın Türkiye'nin Anayasası olamayacağını'' savundu.

Bir ülkenin kardeşlik içerisinde yaşayabilmesi için herkesin dili, inancı ne olursa olsun saygı görmesi gerektiğini anlatan Demirtaş, şunları söyledi:

''Kendi ana vatanında, kendi topraklarında kendi ana dilini sınırsız bir şekilde, özgürce, okulda, vergi dairesinde, belediyede sağlık ocağında, çarşıda, her yerde sınırsız özgürce kullanma hakkı elde edene kadar bu zihniyeti protesto etmeye devam edeceğiz. Bu bütün bölgenin en etkili tavrı olacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun özellikle bu bölgedeki sandıkları büyük büyük yapmasına gerek yok. Çünkü kimse içine oy atmayacak. Boşuna devletin parasını israf etmeyin. Büyük sandıklar yapmayın, küçük kumbaralar gönderin. O gün inşallah sandık görevlileri, sandık başındaki memurlar da yorulmayacak. Çünkü sandıkları açtıklarında içinde sayacak oy bulamayacaklar. Cemil Çiçek'in de Kürşad Tüzmen'in de aklı başına gelecek.''

ÖCALAN SLOGANLARINA UYARI

Bu arada, mitingde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, BDP'li yöneticiler uyarılarda bulundu. Partili yöneticiler, miting tertip komitesinin belirlediği sloganların haricindekilerin kullanılmamasını istedi.