BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.404,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sen artık bana anne de yavrum!

Şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un silah arkadaşı Fatih Davranoğlu, tedavisinin ardından evine döndü.

Abone ol

Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe mevkiinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un silah arkadaşı Fatih Davranoğlu, tedavisinin ardından evine döndü.

Gazi Davranoğlu'nu karşılayanlar arasında yer alan Yutkun'un anne ve babası gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi Gülfiye Yutkun, alkışlar arasında mahalleye giren Fatih Davranoğlu'na sarılıp dakikalarca öptü. Acılı anne, Davranoğlu'nun, "Başımız sağ olsun teyzeciğim." sözüne, "Yavrum, sen artık anne de bana." diye karşılık verdi.

Hain saldırıda bacağından yaralanan Davranoğlu, bu sözler karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. İğnelerle ayakta durabilen gazi, o anın ve şehitlerin rüyalarına girdiğini söyledi.

Gazi Fatih Davranoğlu, arkadaşları tarafından oluşturulan araç konvoyu ile Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılandı. Ardından konvoy eşliğinde Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Sokağa çıkan yakınları, komşuları ile şehit Hakan Yutkun'un annesi Gülfiye ile Zafer Yutkun gazinin gelişini bekledi. Araçların sokağa girmesi ile birlikte şehit annesi gözyaşlarına boğuldu. Koltuk değneği ile alkışlar arasında aracından inen Davranoğlu, bütün mahalleliyi ağlattı. Ailesiyle kısa süre görüşen Hantepe gazisi, gözleriyle şehit olan arkadaşı Hakan Yutkun'un annesini aradı. Ardından şehit annesinin yanına giderek ellerinden öptü.
Oğlunun siper arkadaşını bağrına basan şehit annesi Gülfiye Yutkun, uzun süre ağladı. Dakikalarca öptüğü Fatih'e 'yavrum' diye seslenen anne Yutkun, gözyaşları içindeki Fatih'in, "Başımız sağ olsun teyzeciğim" sözüne karışlık, "Yavrum sen artık anne de bana" diyebildi. Gaziyi, şehit babası Zafer Yutkun da bağrına bastı.

ERTUĞRUL SAĞLAM İMZALI FORMA GÖNDERDİ

Türk ve Bursaspor bayrakları ile donatılan sokaktan evine giren Davranoğlu, içerde de ailesi ve arkadaşları ile hasret giderdi. Hantepe gazisi, şehit arkadaşlarının, devamlı rüyasına girdiğini ve o anı sürekli yaşadığını belirterek konuşmak istemedi. Bursaspor'un altyapısında oynayan Fatih'e, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam tarafından imzalı forma gönderdiği belirtildi. Yeşil-beyaz formalar içerisinde oturan Fatih, kendisine hoş geldin diyen herkese uzun süre sarıldı.

"ALLAH ŞEHİT ANNELERİNE SABIR VERSİN, ÇOK ZOR"

Gazinin, iğnelerle ayakta durabildiğini söyleyen anne Ayşe Davranoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Allah'ıma şükürler olsun yavrumu bana bağışladı. Bütün şehit annelerine Allah sabır versin. Çok zor. Zaten uyuyamıyordum. Benim içime doğmuştu. Bir şey olacağını hissetmiştim. Sabaha kadar oturduk. Haberleri duyunca şok oldum. Hakan'ı duydum. Allah rahmet eylesin. Hakan şehit olduysa, benim oğlum da şehit olmuştur dedim. Aradı beni, 'anne ben iyiyim merak etme' dedi ama duramadım, ana yüreği, hemen kalktım gittim oğlumun yanına." Fatih Davranoğlu'nun babasının 2002 yılında kalp krizi sonucu hayatın kaybettiği öğrenildi.