BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Çiçek hakkında takipsizlik kararı

Adalet Bakanı Çiçek hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanı Cemil Çiçek hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

YİMPAŞ Holding hissedarlarından İrfan Gökçe adlı vatandaş, Adalet Bakanı Cemil Çiçek hakkında YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'a ilişkin yasal işlem yapılmasını önlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, Çiçek'in "bağımsız yargının önünü açmadığı, yargıya gölge düşürdüğü, töhmet altında bıraktığı ve görevini yapamadığı" iddialarına yer verildi.

Başsavcılık, kararında Dursun Uyar hakkında dolandırıcılık ve benzeri suçlar konusunda 7 soruşturma açıldığı belirterek, 5 soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığı, 1 soruşturmada da yetkisizlik kararı verildiğini hatırlattı. Uyar hakkında halen Sermaye Piyasası Kurulu yetkililerine rüşvet verdiği iddiasıyla tahkikatın devam ettiği ifade edilen kararda, Çiçek hakkındaki suç iddialarının ise dayanağının bulunmadığı kaydedildi.

Kararda ayrıca, Çiçek hakkında Anayasa ve TBMM İç Tüzüğü uyarınca soruşturma açma yetkisinin Meclis'e ait olduğu belirtilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda kovuşturma ve soruşturma yetkisinin bulunmadığı, bu nedenle takipsizlik kararı verildiği bildirildi.