BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  POLİTİKA

CHP'nin 'marteniçka' afişi aslında darağacı! 'Gelip sizi asacağız' diyorlar! Melih Gökçek iddiası...

ANKARA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Balkan kültüründe yaygın bir bahar geleneklerinden biri olan 'marteniçka'yı darağacına benzetti. Gökçek, "Mesaj açık... Geleceğiz, yargılayacağız ve asacağız" diye yazdı.

Abone ol

Mart ayı içinde takılan ve Balkan kültüründe yaygın bir bahar geleneklerinden biri olan marteniçka bilekliğini Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da takmıştı. CHP'nin seçim afişlerinde marteniçkaya da yer verildi. 

CHP'nin marteniçkalı afişini sosyal medya hesabından paylaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, marteniçkayı darağacına benzeterek şu ifadeleri yazdı: 

"Kılıçdaroğlu, Trabzon'da 'darağaç'lı afiş kullandı. Mesaj açık... Geleceğiz, yargılayacağız ve asacağız... Kim yargılayacak?.. Affedeceği FETÖ'cü hakimler mi?.. Kimleri yargılayacaklar?.. Başta Erdoğan ve AK Partilileri mi?... Bahçeli ve MHP'lileri mi?.. PKK'lıları öldüren asker, jandarma, polis, özel harekatçıları mı? Ve kaç siyasetçi, kaç asker, jandarma, polis ve özel harekatçı asacaklar... Kılıçdaroğlu, FETO'nun 15 Temmuz'da yaptığı gibi subliminal mesajları bırak erkek gibi açıktan konuş..."