BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

CHPnin bölünmüş Türkiye afişi

Türkiye'yi bölünmüş gösteren CHP afişine suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Erzurum’da bilboardlara CHP tarafından ABD'nin gerçekleştirmek istediği Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) eleştiri için asılan Türkiye’nin Doğusunu Ermenistan’a aitmiş gibi gösteren afiş için suç duyurusunda bulunuldu.

Erzurum’daki çeşitli semtlerdeki bilboardlara asılan CHP’nin afişinde, iki ayrı Ortadoğu haritası dikkati çekti. Haritanın birinde, Ortadoğu’nun bugünkü mevcut durumu gösterilirken, Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) göre düzenlenecek haritada ise Erzurum, Diyarbakır, Van gibi iller Ermenistan haritası içinde gösterildi.

Afişte, haritaların altındaki yazıda ise ‘BOP’un eş başkanının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Erzurum’un Ermenistan’a verileceğini biliyor musunuz? Erzurumlu sandıkta bunun hesabını sormayacak mı?’ denildi.

Bilboardlara konulan afişlere tepki gösteren güvenlik şirketinde çalışan Mahmut Korkmaz ile ticaretle uğraşan Ali Aydın, Cumhuriyet Savcılığı'na birlikte giderek suç duyurusunda bulundu. Böyle bir afişin siyasi malzeme olmaması gerektiğini kaydeden Mahmut Korkmaz ile Ali Aydın, “Sorumlular hakkında soruşturma açılmısını istiyoruz” dedi.

CHP’nin afişiyle ilgili olarak, daha önce de AKP İl Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunduğunu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklamıştı.