BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DTPlilerden PKKya çikolata

PKK'dan kaçanlar Barzani'nin kampında barınıyor. Daha neler neler. İşte itiraflar;

Abone ol

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki "Çarçela" kampından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan "Şahin" çarpıcı itiraflarda bulundu. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında, TCK'nın, "Terör örgütü üyesi olmak" suçunu kapsayan 314/2. maddesi uyarınca dava açıldı. 

AĞABEYİMDEN DAYAK YEDİM 
Mardin'de lise son sınıf öğrencisiyken bir gece eve geç geldiği gerekçesiyle ağabeyinden yediği dayak yüzünden, eğitimi yarım bırakarak evden ayrıldığını belirten A.D, bir arkadaşının telkinleri sonucu terör örgütüne katıldığını ve örgüte ait kamplarda 4 yıl eğitim aldığını söyledi.

İLK KAÇIŞ GİRİŞİMİMDE YAKALANDIM
Terör örgütünde 2 yıl kaldıktan sonra kaçma planları yapmaya başladığını belirten A.D, "İlk kaçış girişimimde yakalandım. 10 gün boyunca elim ve ayağım bağlanarak bir yerde tutuldum. Daha sonra sorunlu personel olduğum gerekçesiyle psikolojik tedavi gördüm" dedi. Bulunduğu kamptan kaçmaya çalışan 3 örgüt üyesinin, nöbetçiler tarafından vurularak öldürüldüğünü kaydeden A.D, buna rağmen aradan bir süre geçtikten sonra yeniden kaçış planları yapmaya başladığını ifade ederek, "Banyo yapmak için kamp sorumlusundan izin aldım. Dere kenarına indim. Dere kenarına yakın alanda Iraklı vatandaşlar yaşıyorlardı. Onlara, örgütten kaçtığımı söyleyerek yardım istedim. Onlar da beni KDP'ye teslim etti" diye konuştu.

DTP'Lİ 6 KİŞİ BİZE HEDİYE GETİRDİ
Terör örgütüne ait "Çarçela" kampında bulunduğu sırada, Hakkari'den biri bayan 6 DTP'linin geldiğini belirten A.D, gelen grubun, kampın sorumlularıyla görüştüğünü ve kampta bulunan örgüt üyelerine çikolata ve çeşitli hediyeler getirdiklerini ileri sürdü.

KAÇANLAR BARZANİ'NİN KAMPINDA BARINIYOR
KDP'li peşmergeler tarafından 12 gün boyunca gözaltında tutulduğunu ve sorgulandığını kaydeden A.D, şöyle dedi:
"Benimle beraber örgütten kaçak 4'ü bayan 9 kişi daha vardı. Bizi Dohuk kentine götürdüler. Örgütten kaçanlar KDP'nin kampında barındırılıyor. 15 gün boyunca orada kaldım. Oradaki görevliler bize, 'Türkiye'ye gitmeyin. Burada kalın. Sizi evlendiririz ve iş sahibi yaparız' dediler.

ÖRGÜTÜN ELİNDE FÜZE BULUNDUĞUNU DUYDUM
Irak'ın kuzeyindeki kamplarda, terör örgütünün elinde hava hedeflerine karşı kullanmak üzere "doçka" adlı silahların bulunduğunu belirten A.D, "Örgütün elinde füze olduğunu duydum, ancak görmedim" dedi. A.D, "Örgüte şu anda en çok katılım İran'dan oluyor" diye konuştu.

KAMPLAR BOŞALTILDI
Terör örgütüne ait kamplarda 4 yıl kaldıktan sonra güvenlik güçlerine teslim olan A.D, son zamanlarda Türkiye'nin sınır ötesi operasyon ihtimali üzerine, örgütün, Irak'ın kuzeyindeki kamplarını boşalttığını belirtti. Şu anda kamplarda örgüt mensuplarının kalmadığını kaydeden A.D, "Sınır ötesi operasyon söylentileri nedeniyle örgüte ait bütün dokümanlar toprağa gömülerek saklandı. Örgüt, sınır ötesi operasyona karşı bütün kamplarını boşaltarak, arazi ortamına geçti" dedi.