BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.399,60
HABER /  GÜNCEL

Balkonda mangala yasak geldi

Balkonda artık mangal keyfine son mu? Mangala yasak geldi.

Abone ol

Yargıtay, İzmir’de alt katta oturan kiracının “üst kattaki ev sahibi balkonda her gün mangal yapıyor” şikayetini haklı buldu

İzmir’in Bahçelievler Semti’nde 4 katlı Aynur Apartmanı’nda kiracı olarak oturan avukat Ömrüye Erpek ile annesi Nermin Çalış’ın, üst kat komşuları baklavacı Oktay Malay ve eşi Reyhan Malay’a, sık sık balkonda mangal yaktıkları gerekçesiyle açtıkları davada yerel mahkemenin ’mangal yakılmasını yasaklayıp, 500 YTL tazminat ödenmesi’kararı Yargıtay tarafından da onandı.

Apartmanın üçüncü katında 4 yıldır oturan avukat Ömrüye Erpek ve annesi Nermin Çalış, üst katlarında oturan Oktay Malay ile eşi Reyhan Malay’ın komşuluk hukukuna aykırı davrandıklarını belirterek dava açtı. Anne- kız dilekçelerinde “Mangal yakıldığı zaman, yazın balkonda oturamaz hale geldik.” dediler.

İlginç savunma

Mahkemeye avukatları Umut Özersin aracılığıyla cevap veren Oktay Malay ise kendisini şöyle savundu: “Sürekli mangal yakmak için fabrika sahibi olmak gerek.” İzmir 2’inci Sulh Hakuk Mahkemesi Malay çiftinin mangal yakmalarını, alt kattaki balkona çöp ve atık atmalarını yasakladı. Ayrıca Avukat Ömrüye Erpek ile annesi Nermin Çalış’a 500 YTL tazminat ödemelerine karar verdi.

Temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı. Yargıtay’ın kararının kendilerini memnun ettiğini belirten Avukat Ömrüye Erpek, “Bu karar emsal teşkil edecek. Bu konuda mağdur olan çok. Kimse korkmasın, gidip dava açsın” dedi.