BIST 10.258
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.421,26
HABER /  POLİTİKA

Sır perdesi aralandı

Erdoğan, başbakanlığa çağırdığı Hakan Uzan'dan ne istedi? Perde aralandı, 2 istek çıktı...

Abone ol

Genç Parti lideri Cem Uzan, "Başbakan açıklasın. 2003 yılında kardeşim Hakan’ı Başbakanlık binasına davet ederek ondan hangi talepte bulundu?" sorusunu yöneltmişti.

Başbakan önceki gün bu soruya Uşak’tan yanıt vermiş ve şöyle demişti; “Benden ÇEAŞ’ı (Çukurova Elektrik), Kepez’i istedi. Dedik ki kusura bakma. Borcunuzu ödeyin, ondan sonra gereği yapılır...

Cem Uzan anında yalanladı ve “O görüşme olduğunda ÇEAŞ’a, Kepez’e henüz el konulmamıştı. O sırada el konulmamış bir malı kardeşim neden geri istesin? Tekrar soruyorum, kardeşimi çağırıp ne istedin, açıkla... Yoksa seçimden önce ben açıklayacağım...”

2 TALEP İLETİLDİ

Başbakan Erdoğan'dan yeni bir açıklama gelmedi. Ancak bazı bilgiler sızmaya başladı. İddialar şöyle; Bu sürpriz görüşme 2003'ün mayıs ayında gerçekleşiyor. Hakan Uzan, yanına o günlerde Star Medya Grubu’nun Başkanı olan deneyimli gazeteciyi de alarak Başbakanlığa gidiyor.

İddialara göre Başbakan Erdoğan, bu görüşmede Hakan Uzan'dan 2 talepte bulundu.

1-Star grubu hükümete muhalefetin dozunu düşürecek
2-Cem Uzan, aktif siyasetten çekilecek.

İddiaya göre Erdoğan bu görüşmede, "Siz işadamlarısınız siyaset yapıp da ne olacak. Siz işinize biz siyasete bakalım. Aksi takdirde ailece çok zarara uğrarsınız" diyor. Hakan Uzan'ın cevabı da, "ağabeyime iletirim ama ikna edeceğimi zannetmiyorum" oluyor... //