BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD silah dağıtımı hazırlığında

ABD El Kaide korkusundan ne yapacağını şaşırdı. Şimdi de silah dağıtımında...

Abone ol

ABD Ordusu'nun, El Kaide ile mücadele etmek isteyen gruplara silah vermeye hazır olduğu belirtilirken, Irak'ta son 2 ayda El Kaide'nin komuta kademesinde yer alan çeşitli hücre sorumlusunun etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Irak'taki şiddet olaylarına ilişkin bugün başkent Bağdat'taki Yeşil Hat'ta bir basın toplantısı düzenleyen ABD Ordusu'nun Irak'taki askeri sözcüsü Tümgeneral Kevin J. Bergner, son 2 ayda ortalama 26 El Kaide militanının bir kısmının öldürüldüğünü, bir kısmının ise sağ olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Örgüte yönelik operasyonların sıklaştırıldığını anlatan sözcü, ABD Ordusu'nun örgüte karşı mücadele etmek isteyen gruplara silah vermeye hazır olduğunu ifade ederken, örgütün son 6 ayda gerçekleştirdiği
kanlı eylemlerde ise 4 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırılarda pek çok Iraklı'nın da yaralandığını ifade eden Amerikalı General, bu saldırıların çoğunun yabancı isyancılarla gerçekleştirdiğini ileri sürdü. İthal direnişçilerin Irak halkı için yıpratıcı olduğunu vurgulayan Bergner, örgütün ayda ortalama 60 ila 80 yabancı kökenli militanı bünyesine dahil ettiğini sözlerine ekledi.