BIST 10.214
DOLAR 32,20
EURO 34,64
ALTIN 2.390,57
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan KanalTürke dava açtı

Arcayürek, Başbakan için "yalancı bunlar" diyince başı derde girdi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cüneyt Arcayürek ve KanalTürk'e 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

10 Haziran 2007'de KanalTürk'te yayınlanan Politika Durağı adlı programda cüneyt Arcayürek, "Bunların hiçbir şeyine inanmıyorum ben hiçbir şeyine. Yani ne söylediklerine, ne adım attıklarına, ne yapacaklarını söylediklerine hiçbir şey, hepsi yalan bunların. Bunların içleri de yalan, dışları da yalan. Yalancı bunlar...” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, KanalTürk televizyon kanalında, 10 Haziran 2007 tarihinde yayınlanan “Politika Durağı” adlı programda, Arcayürek'in, “Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde; şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tahkir ve tezyif edici beyanlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulunduğu” iddia edildi.

Söz konusu ifadelerle Erdoğan'ın “kişilik haklarının ağır biçimde saldırıya uğradığı” savunulan dilekçede, KanalTürk televizyon kanalı ve gazeteci Arcayürek'ten, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edildi.