BIST 10.163
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,59
HABER /  GÜNCEL

CHPlilerden Arınça protesto

CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Arınç'ı, 23 Nisan'da Meclis'te yaptığı konuşma nedeniyle protesto etti.

Abone ol

CHP Ankara İl Gençlik Kolları, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı, 23 Nisan'da Meclis'te yaptığı konuşma nedeniyle protesto etti. Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Orhan Fahri Başçavuşoğlu, il başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamada, ''AK Parti'nin, maskesinin düştüğünü ve rejimle olan kavgasının ortaya çıktığını'' ileri sürdü.

Başçavuşoğlu, ''Arınç, Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Birinci Millet Meclisi'nin, padişahın emrinde görevini yapan Meclis-i Mebusan'ın devamı olduğunu söylerken bir döneme dair özlemini ve geleceğe dair umutlarını da orta koymaktadır'' dedi.

Başçavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak Sayın Arınç ve onun zihniyetindekiler; ele geçirmeye hatta yıkmaya çalıştıkları rejimin, sahibi ve bekçilerinin gençler olduğunu unutuyorlar.

Onların önüne engeller değil, görevini Bursa Nutku'ndan, gücünü halktan alan biz gençler çıkacağız. Bizler emanetimizi korumak için her zaman dahili ve harici bedhahlara karşı hazırlıklı olduk. Görevimizi yapmak için ne bir çağrı ne de bir yetki bekledik. Hiç kimsenin çağdaş Türkiye Cumhuriyetini karanlığa gömmesine izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.''

Başçavuşoğlu ve beraberindekiler, daha sonra içinde Atatürk'ün Bursa Nutku'nun da yer aldığı yazılı açıklamaları, Kızılay Postanesi'nden TBMM Başkanı Arınç'a gönderdiler.